Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį pradėjo nagrinėti privataus kaltinimo tvarka I. Bunkienės iškeltą baudžiamąją bylą dėl šmeižto ir įžeidimo. Kaltinimų dėl šių nusikalstamų veikų sulaukė 39 metų vilnietė Lina Šermukšnienė.

Vos prasidėjus bylos nagrinėjimui viešbučio pardavimų ir rinkodaros direktore dirbančios I. Bunkienės advokatas pareiškė, kad šis privataus kaltinimo procesas turėtų vykti neviešuose posėdžiuose.

„Byla gali būti nagrinėjama neviešame posėdyje, kai siekiama užkirsti kelią paviešinant informaciją apie privatų gyvenimą – akivaizdu, kad L. Šermukšnienė komentaruose rašė dalykus, susijusius tiek su nukentėjusiosios asmeniu, tiek su jos privačiu asmeniu – buvo kalbama apie buvusį sutuoktinį, jos gyvenimo būdą“, – sakė advokatas.

Teisėja Danutė Mickevičienė šį prašymą patenkino. Tuo pačiu ji pažymėjo, kad I. Bunkienė ir L. Šermukšnienė bet kada gali procesą baigti taikiu susitarimu. „Bet kurioje šios bylos stadijoje galimas susitaikymas“, – kaltinamają ir nukentėjusiąją informavo teismas.

Komentarai, dėl kurių iškelta byla, I. Bunkienei yra itin nemalonūs. „Suprantu, kai žmogus išsako savo nuomonę, aš tai gerbiu ir pati taip pat turėdama savo nuomonę ją išsakau, bet tuose komentaruose buvo vien tik įžeidinėjimai ir šmeižtas – manau, mūsų visuomenė turi suvokti, kad reikia atsakyti už savo žodžius“, – DELFI sakė ji.

Moteris teigė, kad Vilnius yra mažas miestas, todėl ją daugelis pažįsta, tačiau tai nereiškia, jog išgalvotus dalykus galima rašyti komentaruose ir šmeižti žmones.

Ji neslėpė, kad privataus kaltinimo tvarka iškeltos bylos galėjo ir nebūti, ją galima būtų ir dabar nutraukti, jeigu L. Šermukšnienė imtųsi iniciatyvos susitaikyti. „Niekada ji su manimi nebandė susisiekti ir taikytis“, – buvusi D. Bunkaus sutuoktinė neslėpė, kad internete parašyti L.Šermukšnienės komentarai ją žeidžia iki šiol.

Verslininkė mano, kad šmeižikiškiems ir įžeidžiantiems komentatoriams turi būti duotas atkirtis. „Kažkas tai turi padaryti, tebūnie šįkart būsiu aš“, – sakė I. Bunkienė.

Tuo metu L. Šermukšnienė vengia viešumo – ją į teismą atlydėjęs vyras bandė slėpti nuo fotografų. DELFI žiniomis, kaltinimų sulaukusi moteris su jais nesutinka ir teigia, jog turi bendrų pažįstamų su I. Bunkiene, todėl komentaruose internete tik išsakė savo nuomonę, o už tai esą negali būti baudžiama.

Jeigu teisme pasitvirtins L. Šermukšnienei pateikti kaltinimai, jai grės bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)