Tai jau trečiasis G. Balčiūno teistumas – teismui išnagrinėjus dainininko baudžiamąją bylą paaiškėjo, kad jis prieš kelerius metus Vilniuje ir Šalčininkuose buvo nuteistas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Tiesa, šie teistumai jau yra išnykę, todėl oficialiai atlikėjas buvo laikomas neteistu.

G. Balčiūno baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja nutarė, kad atlikėjui už nesunkų sveikatos sutrikdymą gali būti skiriama švelniausia įstatyme numatyta bausmė – teismas vyrui skyrė laisvės apribojimą 4 mėnesiams.

Be to, jis įpareigotas per 2 mėnesius neatlygintinai išdirbti 40 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Kadangi dainininkas pripažino kaltę dėl jam pateiktų kaltinimų ir nukentėjusiajam sutiko atlyginti žalą, ikiteisminį tyrimą atlikusi prokuratūra nutarė procesą baigti baudžiamuoju įsakymu – G. Balčiūnui nereikėjo vykti į teismą, bausmę teismas skyrė susipažinęs su bylos duomenimis.

Iš nuteistojo nukentėjusiajam taip pat priteisti 6 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti – G. Balčiūnas pasižadėjo kas mėnesį mokėti po 500 Lt.

Bylos duomenimis nustatyta, kad G. Balčiūnas praėjusių metų gruodžio 19-ąją, apie 21 val., Mažeikiuose, vienoje kavinėje, kilus konfliktui, koncerto garso operatoriui ranka sudavė į krūtinę, kairę ranką bei į kairę ausį. Nukentėjusiajam konstatuota kairės ausies būgnelio perforacija.

Policijos pareigūnų apklaustas G. Balčūnas teigė, kad tą vakarą koncertavo vienos įmonės privačiame kalėdiniame vakarėlyje.

„Pradėjus dainuoti pirmąją dainą paaiškėjo, kad blogai sureguliuota aparatūra – scenoje turiu ilgametę patirtį, mano muzikinė klausa ideali, todėl nuėjau prie garso operatoriaus ir paprašiau sureguliuoti garsą, – per apklausą policijoje kalbėjo G. Balčiūnas. – Operatorius man pasakė, kad viskas yra gerai ir kad eičiau dainuoti. Grįžau ant scenos, bet garsas vis tiek buvo blogas, kažkas iš šventės dalyvių pasakė, kad blogai skamba, todėl vėl nuėjau iki garso operatoriaus“.

Atlikėjas teigė, kad vėliau jo mikrofonas ėmė trūkčioti, nes išsikrovinėjo baterija. Teko vėl eiti iki operatoriaus. Visos problemos buvo išspręstos tik tuomet, kai buvo pakeistas mikrofonas.

G. Balčiūnas teisinosi, kad iki operatoriaus ėjo kelis kartus, o vieną jų kažkas iš šventės svečių netyčia atsitrenkė jam į nugarą.

„Aš pasvirau į priekį ir griuvau, todėl dėl savisaugos rankomis atsirėmiau į pultą, tuo metu pamačiau, kad virsta garso kolonėlė, norėjau ją sulaikyti, bet nespėjau ir ji nuvirto ant garso operatoriaus“, – sakė atlikėjas.

Tuo metu nukentėjusysis teigė, kad priekaištaudamas dėl neveikiančio mikrofono G. Balčiūnas jį išvadino rusiškais necenzūriniais žodžiais.

„G. Balčiūnas man sakė, kad tai geruoju nesibaigs ir kumščiu smogė į krūtinę, o paskui į rankos žastą, nes jomis saugojau krūtinę, po to dar smogė į kairę ausį – nuo šio smūgio pajutau deginantį skausmą kairėje ausyje, pradėjo svaigti galva, ausyje spengti“, – sakė nukentėjusysis.

Vyras teigė, kad ausimi nieko negirdėjo. „Vėliau G. Balčiūnas priėjęs paėmė baro kolonėlę už stovo ir ją atsukęs į mane sakė, ar „tu gaidy negirdi, kad toje kolonėlėje manęs nesigirti“, ir ją ant manęs užvertė, sakydamas, „kaip dabar jauties, gaidy, ar gerai“ – spėjau pasitraukti, todėl jos manęs nekliudė“, – pareigūnams pasakojo nukentėjusysis.

Operatorius sakė, kad dėl incidento į pareigūnus kreipėsi tik kitą rytą, kai atsibudęs toliau jautė skausmą ausyje.

„Medikai nustatė, kad plyšo kairės ausies būgnelis, todėl iš gydytojų nuvažiavau į policiją ir parašiau pareiškimą dėl sužalojimo“, – aiškino jis.

Su bylos duomenimis susipažinusi teisėja konstatavo, kad G. Balčiūno kaltė įrodyta. Skiriant bausmę buvo atsižvelgta, kad atlikėjas padarė tyčinį nesunkų nusikaltimą, anksčiau buvo teistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)