Zofija Trinkauskienė (visų vadinama Ziunka) pati pasirinko gyvenimą šalia sąvartyno. Dėl to ji niekam neturi pretenzijų, nuoskaudų ar priekaištų. „Man čia yra gerai. Aš noriu gyventi laisva ir nepriklausoma“, - sakė Ziunka.

Moteris ypač džiaugėsi, kai prieš pusantrų metų Pelėdnagių seniūnijos seniūnas Valentinas Tamulis pasirūpino, jog jai būtų sutvarkyti reikalingi dokumentai ir ji gautų senatvės pensiją. Už dalyvavimą prezidento rinkimuose Ziunka taip pat dėkinga V. Tamuliui ir jo komandos socialinėms darbuotojoms, o labiausiai laikraščio „Kėdainių mugė“ kolektyvui. Šiame laikraštyje buvo išspausdintas straipsnis, kaip kėdainiečiai vertina Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, kuo jie džiaugiasi, kokias permainas mato. savo nuomones išsakė ir dvasininkai, ir pedagogai, ir verslo atstovai, nepamiršta ir retkarčiais laikraščio puslapiuose pasirodanti Ziunka. J

i prasitarė, kad nuolat klausosi radijo, žino, jog bus rinkimai ir norėtų juose sudalyvauti. Straipsnį perskaitęs V. Tamulis suprato, kad viena Ziunka rinkimų balsavimo vietos nepasieks, tad nutarė jai padėti ir rinkiminę užduotį pavedė socialinėms darbuotojoms.

„Dar sekmadienį man buvo pasakyta, kad gegužės 8-ąją važiuosiu balsuoti išankstiniame balsavime“, - sunkiai tramdydama džiaugsmo ašaras, grįžusi į lūšnelę po balsavimo pasakojo Ziunka. Moteris nuo ankstaus ryto ruošęsi reikšmingam įvykiui - nuėjusi į sąvartyno administracinį pastatą nusiprausė, apsirengė švariais drabužiais, net išeigai skirtus baltus batelius apsiavė ir laukė palydovų.

Atvažiavusios Pelėdnagių seniūnijos socialinės darbuotojos Vilma Paškevičienė ir Violeta Tamulienė pasodino Ziunką į automobilį ir nusivežė į savivaldybės administracijos pastatą, kur vyko išankstinis balsavimas. „Jau senokai mieste buvau buvus. O „Kremliuje“ (taip Ziunka pavadino savivaldybės administracijos pastatą) jau keletą metų nebuvau. Pamačiau, kaip ten gražu. Nors ir bijojau liftu keltis, bet įveikiau baimę ir patekau, ten kur reikėjo. Kaip gražiai mane pasitiko, viską paaiškino, kaip daryti. Balsavau už kandidatą, kuriuo tikiu ir niekam nesakysiu už ką. Toks mano sprendimas“, - įspūdžiais dalijosi Ziunka.

Ji neslepia, kad Lietuvai atgavus nepriklausomybę rinkimuose nebuvo nė karto dalyvavusi: „Kažkada sovietmečiu dar jaunystėje, kol gyvenau su vyru, vieną kartą ėjau į rinkimus. Daugiau to nedariau. Matyt, tikrai senstu, kad grįžtu į visavertį gyvenimą ir noriu būti visuomenės dalimi.“

Ziunka prasitarė, kad gegužės 15-ąją švęs 62 gimtadienį ir dalyvavimas rinkimuose - jai pati gražiausia ir prasmingiausia gimtadieninė dovana per visą gyvenimą.