Varžybos vyktų dviem etapais, jose dalyvautų pajėgiausi Eurolygos ir NBA klubai.

Planuojama, kad pirmasis etapas būtų surengtas keliuose didžiausiuose Europos miestuose. Juose rungtyniautų po dvi Europos ir po vieną NBA ekipą. Po to šešios sėkmingiausiai pasirodžiusios komandos susitiktų finalo turnyre.

Maskvos CSKA (Rusija) klubo generalinio direktoriaus Sergejaus Kuščenkos teigimu, derybos dėl Eurolygos ir NBA projekto vyksta intensyviai.

“Aptariami sportiniai, rinkodaros, televizijos transliacijų, reklamos klausimai. Gali būti, jog bus pasirinktas europiečiams bei amerikiečiams priimtinas variantas, ir į Senąjį kontinentą atvyks NBA komandos, kurioms atstovauja Europos krepšininkai. Pavyzdžiui, “San Antonio Spurs” su prancūzu Toniu Parkeriu, “Utah Jazz” su rusu Andrejumi Kirilenka ar “Memphis Grizzlies” su ispanu Po Gasoliu.

Tokiu atveju pirmojo turnyro etapo susitikimai vyktų Paryžiuje, Maskvoje ir Barselonoje arba Madride”, - sakė S.Kuščenka.

NBA pirmasis viceprezidentas A.Messikas pridūrė, jog ekipos, kurioms tektų keliauti į Europą, bus atrenkamos laikantis NBA taisyklės, kad komanda negali dvejus metus iš eilės priešsezoninius mačus žaisti užsienyje.

2003 metų spalio mėnesį Prancūzijoje ir Ispanijoje dvejas rungtynes sužaidė “San Antonio Spurs” ir “Memphis Grizzlies”, Meksikoje buvo susitikę “Dallas Mavericks” ir “Utah Jazz”, Puerto Rike - “Philadelphia 76ers” ir “Miami Heat”, o Japonijoje - “Los Angeles Lakers” ir “Seattle SuperSonics”. Pernai Kinijoje viešėjo “Sacramento Kings” ir “Houston Rockets”.