Aistros dėl FIDE vadovo rinkimų, kuriuose susigrums ilgametis prezidentas Kirsanas Iliumžinovas ir buvęs pasaulio čempionas Garis Kasparovas, kilo DELFI paskelbus, jog LŠF prezidentas Aleksandras Černovas linksta į pirmojo kandidato pusę.

Politikos apžvalgininkai paramą K. Iliumžinovo kandidatūrai pavadino nesuprantama, kadangi pastarasis susijęs su Kremliaus aplinka, tuo tarpu vienas Rusijos opozicijos lyderių G. Kasparovas yra aktyvus prezidento Vladimiro Putino politinis priešininkas.

FIDE vadovo rinkimai vyks ateinantį rugpjūtį Trumsėje (Norvegija). Pagal rinkimų reglamentą, išimtinę teisę balsuoti FIDE kongrese turi tik nacionalinių federacijų prezidentai arba delegatai, gavę rašytinius prezidento įgaliojimus. Tačiau kilus triukšmui neilgai delsęs A. Černovas nutarė sprendimą dėl paramos kandidatams patikėti LŠF visuotiniam susirinkimui.

Beje, tokia žinia paskelbta G. Kasparovui viešint Lietuvoje.

„Nuo pat darbo federacijoje pradžios siekiau įnešti daugiau skaidrumo, aiškumo ir pagrįstumo bei atvirumo visuose federacijos sprendimuose. Tad toks žingsnis yra savaiminis ir visiškai natūralus“, - pranešime žiniasklaidai cituojamas A. Černovas.

Be sprendimo, kurį kandidatą palaikyti FIDE vadovo rinkimuose, visuotiniame LŠF narių susirinkime bus aptarti ir kiti klausimai, susiję su šachmatų sporto plėtra bei populiarinimu Lietuvoje, o taip pat šios sporto šakos integracija į švietimo sistemą.

„Galutinė darbotvarkė bus pabaigta jau artimiausiu metu. Turime kartu priimti ir kitus sprendimus, itin reikšmingus mūsų sporto šakai“, - sako A. Černovas.

Praeitais metais LŠF pavyko pasirašyti susitarimą su visomis pagrindėmis šalies partijomis dėl šachmatų integracijos į mokyklas, o šiuo metu atliekama studija, kaip tai galima būtų įgyvendinti kuo paprasčiau.

Visuotinis LŠF narių suvažiavimas planuojamas liepos mėnesio pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)