Po šeštos sezono pergalės uostamiesčio atstovai iki 3 taškų sumažino atsilikimą nuo čempionato lyderio Vilniaus „Žalgirio“, kuris šio turo savo rungtynes trečiadienį pradėjo vėliau. „Banga“ patyrė ketvirtą nesėkmę ir lieka ketvirtoje turnyro lentelės vietoje.

„Žalgiris“ savo aikštėje nesugebėjo įveikti „Trakų“ ir sužaidė tik lygiosiomis 1:1 (0:0). Žalgiriečiai 78-ą minutę pirmavo 1:0 po lenko Jakubo Wilko smūgio, bet rungtynių pabaigoje - 87-ą minutę - „Trakų“ legionierius iš Baltarusijos Dimtrijus Koubas smūgiu galva po Vytato Lukšos kelto kampinio išlygino skirtumą - 1:1.

Po penktų lygiųjų šį sezoną čempiono titulą ginantis „Žalgiris“ (26 tšk.) liko dešimties komandų turnyro lyderiu, o „Trakai“, šeštą sykį sužaidę taikiai (18 tšk.), užima šeštą poziciją.

Rezultatai:

„Banga“ 0 - 2 „Atlantas“

45' Edgaras Žarskis [0 - 1]
64' Rokas Krušnauskas [0 - 2]

„Banga“: S. Aršijevas, A. Epifanovas, M. Gudauskas, K. Urbaitis (60 min. A. Marcinkevičius), A. Butkus, E. Grigaitis (65 min. E. Drąsutis), M. Chablovas, Z. Karkusovas, A. Ruskichas (76 min. A. Calagovas), A. Staponka.

„Atlantas“: M. Galdikas, M. Beneta (46 min. D. Kazlauskas), K. Gnedojus, A. Jokšas, M. Kazlauskas, E. Žarskis, A. Bartkus, O. Verbickas, D. Virkšas (69 min. M. Papšys), T. Eliošius, R. Krušnauskas (85 min. S. Rakauskas).

„Žalgiris“ 1 - 1 „Trakai“

78' Jakub Wilk [1 - 0]
87' Dimtrij Koub [1 - 1]

„Žalgiris“: A. Vitkauskas, G. Freidgeimas, R. Leliūga (46 min. E. Zagurskas), R. Radavičius, Andrezinho (67 min. A. Jedigarijanas), D. Šemberas, A. Švrljuga, J. Wilkas, A. Žulpa, S. Nyuiadzi, A. Velička (46 min. K. Andreou).

„Trakai“: T. Kauneckas, B. Amašukelis (74 min. D. Cibulskas), J. Januševskis, L. Klimavičius, D. Zachaževskis, J. Kendyšas, P. Krasnovskis, A. Lipskis (64 min. R. Solominas), D. Miceika, V. Lukša, T. Labukas (82 min. D. Koubas).

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris1275033:626
2.Atlantas1266124:923
3.Kruoja1154218:1019
4.Banga1254414:919
5.Ekranas1246223:1318
6.Trakai1246219:1318
7.Sūduva1252518:1817
8.Klaipėdos granitas1225513:1611
9.Šiauliai1222812:198
10.Dainava1100111:620

Rezultatyviausi žaidėjai: Elivelto ir Lukas Kochanauskas (abu Panevėžio „Ekranas“) – po 7 įvarčius.

„Bangos“ vartininko klaidos padovanojo pergalę „Atlantui“

Įsibėgėjęs „Atlantas“ iškovojo trečią iš eilės pergalę. Antrą vietą lygoje užimanti uostamiesčio komanda išnaudojo dvi „Bangos“ vartininko klaidas. Į duobę patekę gargždiškiai patyrė trečią nesėkmę per ketverias rungtynes.

Mačas prasidėjo „Atlanto“ atakų banga, per kurią geriausią progą įvarčiui turėjo Ovidijus Verbickas. Link vartų kirtusiam saugui pasiekti kamuolį ir „uždaryti“ aštrų Andriaus Jokšo perdavimo iš kairės 7-ą minutę pritrūko keliolikos centimetrų.

Po minutės pavojus kilo kitoje aikštės pusėje. Sulaukęs perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Karolis Urbaitis, bet nusprendė smūgiuoti vienu lietimu ir į šokinėjantį kamuolį nepataikė.

Atlaikiusi pirmą varžovų šturmą, „Banga“ pamažu išlygino žaidimą ir vis dažniau atsidurdavo prie svečių vartų, tačiau nei vienai komandai dėl dažnokai pasitaikiusio techninio broko sukurti aštrių momentų nesisekė.

„Atlantas“ kėliniui baigiantis susigrąžino iniciatyvą. 38-ą minutę Tadas Eliošius perėmė kamuolį ir tolimu smūgiu pabandė užklupti Soslanbeką Aršijevą nepasiruošusį, bet vartininkas kamuolio negaudė ir šuoliu nukreipė jį į šoną toliau nuo pavojaus.

44-ą minutę iki tol be klaidų apsigynusių nuo visų standartinių padėčių ir padavimų į baudos aikštelę „Bangos“ futbolininkų tvirtovė subraškėjo. Po kampinio Rokui Krušnauskui laimėjus oro dvikovą, prie kamuolio pirmas atsidūrė be priežiūros paliktas Andrius Bartkus. Aikštės šeimininkų komandą išgelbėjo laiku vartus palikęs ir smūgį blokavęs S. Aršijevas.

Tačiau jau kito kampinio metu „Bangos“ vartininkas suklydo. Išbėgęs gaudyti kamuolio jis neapskaičiavo pozicijos ir aukščiau už visus iššokęs Edgaras Žarskis stipriu smūgiu galva išvedė „Atlantą“ į priekį.

Gynėjas galėjo pasižymėt antrą kartą jau per arbitro pridėtą laiką kėlinyje, tačiau perdavimo nuo kampinio gairelės užbaigti technišku smūgiu koja nesugebėjo, kamuolys praskriejo šalia skersinio.

Antro kėlinio pradžioje rungtynės buvo trumpam sustabdytos, kol stadione išsisklaidė „Bangos“ fanų paleista dūmų siena. 61-ą minutę Dovydas Virkšas turėjo puikią galimybę padvigubinti komandos persvarą. Tačiau po Donato Kazlausko perdavimo link tolimojo virpsto jaunojo futbolininko smūgis galva kliudė gynėją ir praskriejo virš vartų.

Pirmoj kėlinio pabaigoje prapliupusi liūtis atliko savo darbą 64-ą minutę, kai antrą įvartį „Atlantui“ padovanojo varžovų vartininkas, neišlaikęs šlapio kamuolio po tolimo R. Krušnausko smūgio.

Po antro įvarčio „Atlantas“ atsitraukė, laukdamas rungtynių pabaigos. „Banga“ pabandė užgulti svečių vartus. Tik 71-ą minutę pirmą progą pasižymėti gavo Aurelijus Staponka. Puolėjas po perdavimo iš kairės susistabdė kamuolį baudos aikštelėje, tačiau smūgis pažeme į tolimą vartų kampą buvo netikslus.

Daugiau pavojingų momentų pakeitusiems tris savo lyderius aikštės šeimininkams sukurti nepavyko.

„Žalgirio“ ir „Trakų“ akistatoje nugalėtojas vėl nepaaiškėjo

Abiejų ekipų futbolininkai „surežisavo“ identišką scenarijų ir antro rato mače. Kaip ir pirmo rato rungtynėse, taip ir šioje dvikovoje užfiksuotos lygiosios 1:1 (0:0).

Rungtynių pradžioje nei vienai komandai nepavyko perimti iniciatyvos, atakos ritosi, tai į vieną, tai į kitą pusę. Darbo turėjo ir abiejų ekipų vartininkai, kurie susitvarkė su pažeme skriejusiais kamuoliais.
Įpusėjus pirmam kėliniui žalgiriečiai kontroliavo situaciją aikštės viduryje bei retai suteikdavo galimybių „Trakų“ žaidėjams pavojingiau grasinti savo vartams. Vis tik pirma reali grėsmė kilo būtent prie šeimininkų vartų – standartinės padėties metu Deividas Šemberas ir Armantas Vitkauskas išgelbėjo savo komandą nuo garantuoto įvarčio.

Nors vilniečiai ir toliau rezgė atakas, bet itin pavojingų progų nesukūrė. Visi bandymai buvo neutralizuojami „Trakų“ gynėjų bei vartininko.

Pačioje kėlinio pabaigoje senosios sostinės riteriai turėjo puikią progą žalgiriečius pasiųsti į nokdauną, bet į dėkingą poziciją išvesto Povilo Krasnovskio smūgiuotą kamuolį pirštų galais į virpstą nukreipė A. Vitkauskas, o nuo pakartotinio bandymo vilniečiai apsigynė.

Akivaizdu, jog „Žalgirio“ strategas Marekas Zubas nebuvo patenkintas savo auklėtinių veiksmais puolime, tad po pertraukos į aikštę metė šviežių jėgų desantą – Eiviną Zagurską ir Kristį Andreou. Vis tik „Trakai“ kovojo kiekviename aikštės centimetre ir patys nieko nelaukdami surengė keletą labai kokybiškų, žemais perdavimais grįstų, atakų.

Nors žalgiriečiai atrodė gana blankiai, bet du žaidėjai – Jakubas Wilkas ir Serge‘as Nyuiadzi kėlė didžiausią grėsmę svečių vartams. Būtent po lenko aštraus perdavimo iš kairio atakos krašto S. Nyuiadzi pritrūko nedaug, kad pasiektų kamuolį.

„Žalgiris“ kėlinio viduryje perėmė iniciatyvą ir porą sykių privertė į žaidimą įsijungti ir vartininką Tadą Kaunecką – jis sugavo pažeme skriejusį S. Nyuiadzi smūgiuotą kamuolį bei atrėmė labai pavojingą Artako Jedigarijano smūgį.

Individualiu meistriškumu suspindėję legionieriai 78-ą minutę sukūrė puikų vilniečių įvartį, S. Nyuiadzi atliko įspūdingą perdavimą J. Wilkui, kuris laiku įkirto į baudos aikštelę ir užtikrintai nukreipė kamuolį į vartų tinklą. Įdomu tai, kad tarpusavio dvikovose šiame čempionate „Trakų“ klubą baudžia tik legionierius iš Lenkijos.

Senosios sostinės riteriai ginklų nesudėjo, ekipos lyderis Vytautas Lukša puikiai pakėlė kampinį, o po keitimo aikštėje pasirodęs Dmitrijus Koubas 87-ą rungtynių minutę smūgiu galva išlygino rezultatą. Baltarusiui pasižymėti užteko maždaug penkių minučių, strategas Edgaras Jankauskas neabejotinai pataikė su šiuo keitimu.

Įvarčio įkvėpti „Trakų“ žaidėjai rungtynių pabaigoje buvo aktyvesni, bet daugiau pavojingų išpuolių abi komandos nesukūrė.