Parodos atidaryme dalyvavo ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius,  kuris dėkojo Vilniaus miesto savivaldybei už suteiktą galimybę parodyti fotografijas  vilniečiams.

Zinas Kazėnas nuo 1972 m. yra Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, nuo 1988 m. – laisvai samdomas fotografas. 1988–1991 m. Zinas Kazėnas buvo Sąjūdžio Informacinės Agentūros (SIA) fotografu. Fotografijose užfiksuotos akimirkos iš daugiau nei dviejų šimtų Sąjūdžio laikotarpio piketų, mitingų, akcijų. Per trejus metus fotografas apsilankė 250-tyje mitingų ir akcijų, vykusių Lietuvos miestuose ir miesteliuose, sukaupė daugybę medžiagos.

„Fotografai sako „jei atsirandi geroje vietoje ir geru laiku, ir padarai gerą nuotrauką. Taip ir išėjo su šia paroda. O daugiau?.. Nuotraukos kalba už mane“, – Vilniaus savivaldybės pranešime cituojamas parodos autorius Z. Kazėnas.

Apie Nepriklausomybės atkūrimo įvykius Zinas Kazėnas yra surengęs apie šimtą fotografijos parodų ne tik Lietuvoje, bet ir kitose valstybėse. Didžiausios ir įspūdingiausios – Vengrijoje, Latvijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Suomijoje, Estijoje ir JAV.

Parodą lankytojai Katedros aikštėje galės apžiūrėti iki gegužės 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)