„Kiekvieną kartą mane išlipus iš automobilio ir uždarant automobilio dureles stiprokai „trenkia“. Bandau to išvengti, nes jausmas nemalonus, bet nepavyksta – jei išvengiu uždarydama automobilio duris, „trenkia“ prisilietus prie ko nors kito. Ką daryti, kad sumažinčiau įsielektrinimą vairavimo metu? Ar tai kenkia sveikatai? – klausia LRT.lt skaitytoja Monika.

Gydytoja D. Makaravičienė tvirtina, kad tokia iškrova, kai elektra „trenkia“ išlipant iš mašinos, tikrai nekenkia sveikatai, net jei ji pasitaiko dažnai.

„To tikrai nereikia baimintis, čia yra smulkmena. Baimintis reikia žaibo iškrovos arba sąlyčio su elektros laidais ir vandeniu“, – aiškina gydytoja.

Pasak D. Makaravičienės, norint išvengti tokios iškrovos, nereikėtų vilkėti sintetinių drabužių, o mašinoje patariama turėti ne sintetinius, o guminius kilimėlius. Gydytoja ragina patikrinti, ar automobilio elektros sistema tvarkinga.

„Nuo to taip pat gali priklausyti įsielektrinimas. Jeigu mašina tvarkinga, išjungus variklį neturėtų krėsti elektra“, – tikina D. Makaravičienė.