Ingredientai
Tešla picai
380
g
Bulvės
3
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Kmynai
2
šaukšteliai
Grietinėlė
150
ml
Pienas
150
ml
Čederio sūris
60
g
Kiaušiniai
3
vnt.
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Patepkite riebalais kepimo formą (17 cm skersmens ir 6 cm gylio), iškočiokite tešlą 3 mm sluoksniu ir išklokite į kepimo formą.
Palikite tešlą 30 min šaldytuve, o vėliau kepkite 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 190 C temperatūros. Kepinį uždenkite plėvele ir ant viršaus užberkite pupelėmis (kad išlaikytų lygią formą).
Nuskustas bulves supjaustykite plonais šiaudeliais, apvirkite pasūdytame vandenyje apie 2 min ir nukoškite. Apkepinkite aliejuje smulkiai supjaustytą svogūno galvutę su kmynais, suberkite bulves, prieskonius, grietinėlę, pieną, beveik visą sūrį ir kiaušinius.
Nuimkite nuo tešlos plėvelę (kartu su pupelėmis) ir ant tešlos dėkite įdarą. Viršų pabarstykite sūriu ir kepkite orkaitėje 45 min.
Atsiliepimai