Ingredientai
Vištienos filė
4
vnt.
Prieskoniai
pagal skonį
Sviestas
4
šaukštai
Razinos
1
sauja
Fermentinis sūris tarkuotas
1
sauja
Petražolės
1
sauja
Kiaušiniai
2
vnt.
Migdolų drožlės
150
g
Obuoliai
2
vnt.
Sviestas
3
šaukštai
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Nuo vištienos krūtinėlių atskirkite mažąsias filė dalis ir sumalkite, o didžiąsias įpjaukite ir padarykite „kišenes“. Pabarstykite prieskoniais.
Iš kambario temperatūros sviesto, maltos vištienos, sutarkuoto fermentinio sūrio, razinų, petražolių bei prieskonių paruoškite įdarą. Jo pridėkite į filė gabalėlius.
Įdarytos vištienos gabalėlius persmeikite dantų krapštukais, kad įdaras neišbyrėtų. Paruoštus kepsniukus pavoliokite kiaušinių plakinyje ir migdolų drožlėse. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, o baikite kepti 180°C temperatūros orkaitėje (apie 15 min.)
Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Jas apkepkite keptuvėje su sviestu. Vištieną patiekite su obuoliais.
Atsiliepimai