„Tai pirmos sezono varžybos, neaišku, kokią sportinę formą įgijusios varžovės ir kaip po žiemos atrodysime mes. Pagrindinis merginų uždavinys yra įgauti formą ir pasiruošti Rytų Europos čempionato (EEVZA) turnyrui, kurio pirmas etapas vyks Vilniuje gegužės 17-18 d. Turkijoje norėtume papulti į geriausiųjų dešimtuką“.

Antalijos turnyro pajėgumą liudija tai, kad jame dalyvaus ir 2012 metų Londono olimpinių žaidynių bronzos medalininkas latvis Martinas Plavinis su nauju partneriu Aleksandru Solovejumi. Moterų varžybose aukščiausią reitingą turi vokietės Viktoria Bieneck ir Julia Grossner, joms ant kulnų mina Suomijos dvynių Emilijos ir Erikos Nystrom pora. Turnyro organizatoriai pažymi, jog lyderėms iššūkį gali mesti Rusijos, Austrijos, Olandijos poros bei jaunosios Lietuvos žvaigždės, iškovojusios puokštę apdovanojimų įvairiausiose jaunių amžiaus grupėse.

Kelias į Rio de Žaneiro olimpiadą

Pasak M. Vasiliausko, I. Dumbauskaitei ir M. Povilaitytei svarbu per šiuos metus užsitikrinti aukštą reitingą pasaulyje. Tuomet 2015-2016 metais merginos galėtų kovoti dėl patekimo į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Į olimpiadą važiuoja 12 geriausią reitingą pasaulio čempionato etapuose turinčių porų, kelialapius taip pat įmanoma iškovoti ir laimint tam tikrus turnyrus.

Per 2014 metus neužsitikrinus pakankamai reitingo taškų, merginos apskritai negalėtų patekti į atrankos turnyrus kitais metais arba dalyvaudamos iškart gautų labai stiprias priešininkes. Šių metų tikslas yra 6 aukšti rezultatai pasaulio ir Europos čempionatų etapuose.

Antras svarbus sezono uždavinys – sėkmingas pasirodymas jaunimo čempionatuose. Pasaulio jaunimo iki 21-erių bei 23-ejų metų ir Europos jaunimo iki 22-ejjų metų čempionatuose Ieva ir Monika pagal pajėgumą yra tarp 8 stipriausių porų. Šie jaunimo čempionatai, ypač pasaulio, suteikia gerus reitingo taškus, tad gerai pasirodžius yra galimybė ne tik laimėti medalį, bet ir užsidirbti nemažai taškų.

Konkurencija Ievai su Monika

Dar vienas būdas patekti į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes yra Kontinentinės taurės turnyras, kurios pirmas etapas vyks Vilniuje birželio 27-29 d. Jos metu dvi geriausios kiekvienos šalies vyrų ir moterų paplūdimio tinklinio poros kovos dėl teisės laimėti Kontinentinę taurę ir drauge bilietą į Rio de Ženeiro olimpiadą. Tačiau prieš tai šalys turės išsirinkti joms atstovausiančias pajėgiausias vyrų ir moterų komandas.

Todėl šių metų birželio 7-8 d. Vilniuje vyks Olimpinės dienos proga organizuojama nacionalinė atranka tarp stipriausių Lietuvos paplūdimio tinklinio porų. Tai bus vienas iš įdomiausių šio sezono renginių, nes vienoje vietoje bus galima išvysti visą Lietuvos paplūdimio tinklinio elitą.

Be to, pirmą kartą rimtą konkurenciją Ievai su Monika gali sudaryti dvi pajėgios iš užsienio sugrįžusios tinklininkės – Azerbaidžane praėjusį sezoną žaidusi Valdonė Petrauskaitė ir JAV gyvenanti Rasa Viršilaitė. Merginos rimtai nusiteikusios iškovoti galimybę atstovauti Lietuvai olimpinėje atrankoje, tad moterų tinklinyje nusimato išties intriguojanti kova.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)