Viena jų – LNK sporto žinių vedėja Asta Žukaitė, kaip ji pati tikina, „slidų ledą mielai iškeisianti į daug patikimesnį asfaltą“. Jokių perkeltinių prasmių čia ieškoti neverta. Mat Astos žvaigždė visu ryškumu švietė ką tik pasibaigusiame LNK „Šokių ant ledo“ projekte, kur ji kartu su partneriu, Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojo garbingą antrąją vietą.

„Šis projektas suteikė galimybę išmėginti savo jėgas scenoje, atsiskleidžiau srityje, kurioje niekada nesu buvusi. Man labai įdomu ir labai patinka naujovės ir dar neatrasti dirvonai“, – sako LNK žurnalistė A. Žukaitė.

Automobilių ralis – Astai irgi dar nearti dirvonai. Tačiau sporto žurnalistė vairuoja jau beveik vienuolika metų, o būsima nauja patirtis jos negąsdina. Veikiau priešingai, įkvepia naujiems, dar neatrastiems ir visada viliojantiems potyriams.

„Kokia esu vairuotoja? Stengiuosi visuomet paisyti eismo taisyklių, tačiau mėgstu greitį ir esu pakankamai temperamentinga“, - neslepia Press ralio batalijoms besiruošianti Asta.

Jos nuomone automobilių ralis ir šokiai ant ledo, nors iš pirmo žvilgsnio labai skirtingos sporto šakos, turi ir daug bendro, nes juos sieja ne vien adrenalino pliūpsniai ir daug daug emocijų, kas labai artima Astos charakteriui. Tik jei tarp šokėjų prieš pasirodymą priimta linkėti slidaus ledo, tai į kelionę susiruošusiam palinkėti tokio pat kelio, švelniai tariant, būtų didžiausias nesusipratimas...

„Nors niekada anksčiau nedalyvavau jokiose automobilių lenktynėse, sulaukusi pasiūlymo varžytis žurnalistų ralyje labai nudžiugau ir nė už ką nenorėjau praleisti tokios progos. Pasibaigus šokių ant ledo projektui, kuriam atidaviau pusę metų, mielai sutikau priimti dar vieną iššūkį ir net neabejoju, kad jis suteiks naujos patirties ir leis pasisemti naujų ir įdomių įspūdžių“, - įsitikinusi žvaigždžių desanto XIX Press ralyje debiutantė.

Pagal išsilavinimą meno istorikė džiaugiasi, jog pagrindine profesija tapęs sportas jos gyvenimą lydi nuo pat mažens. Automobilių sportas – irgi ne išimtis. Užaugusi šalia Kačerginės miestelio Asta labai dažnai stebėdavo įvairiausias automobilių lenktynes, kadaise drebinusias „Nemuno žiedo“ trasą. Nuo mokyklos laikų jai teko bendrauti su automobilių sporto atstovais, lenktynininkais bei palaikyti juos. Todėl nesidomėti šia sporto šaka buvo tiesiog neįmanoma.

„Nežinau, kam – automobilių sporto karalienei „Formulei 1“ ar garsiajam Dakaro raliui būčiau linkusi atiduoti pirmenybę. Daugybę metų seku šias varžybas ir per tą laiką susidomėjimas jomis tolydžio auga. Abi jos vertos ne tik susidomėjimo. Abi jos pelnė išskirtinę vietą automobilių sporto istorijoje“, - teigia Asta.

O dabar žavioji LNK sporto žinių vedėja A. Žukaitė nekantraudama laukia momento, kai su galingu ir greitu „Peugeot“ užims vietą prie Press ralio starto linijos.

„Bus tikrai labai smagu. Juolab, kad mano šturmanu šiame ralyje taps daugkartinis šalies čempionas, Lietuvos automobilių sporto meistras Ramūnas Čapkauskas, - sako A. Žukaitė. - Žinau, jog ralyje varžysis ne viena dailiosios lyties atstovė, tad bus nemažiau įdomu ir naudinga pakonkuruoti tarpusavyje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)