Jį organizavo Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos vizualinės komunikacijos 3 kurso studentė Modesta Mikaitė. Atlikdama 3 mėnesių praktiką, studentė baigiamajam darbui turėjo sugalvoti renginio idėją ir ją įgyvendinti. Paruošus renginio koncepciją, nustačius datą buvo prisiminta ir ši graži šventė.

Likimo nuskriaustiems ir paliktiems vaikams moterys, dirbančios šioje įstaigoje, atstoja mamas, kurios jais rūpinasi ir prižiūri. Todėl renginio metu prie linksmų užduočių, kurios skatino kūrybiškumą, darbuotojų tarpusavio bendravimą, buvo pasveikintos ir įstaigoje dirbančios moterys.

Sveikinimo žodžiai suteikė pozityvumo ir nusiteikimo artėjančioms užduotims. O užduočių buvo įvairiausių. Renginio dalyviai, vedami muzikos pedagogės Evelinos Ibianskaitės, turėjo dainuoti įvairias gerai žinomas lietuviškas dainas, demonstruoti dizainerių talentą, groti pianinu, bei piešti. Prie visų šių užduočių prisidėjo ir atvykę svečiai.

Šokių studija „Asorti“ demonstravo šokių talentą, iliuzionistas Rokas Bernatonis ketino atskleisti įvairias magijos subtilybes, bet dėl asmeninių priežasčių atvykti negalėjo; kineziterapeutė Karolina savo kolektyvui atliko porą kūrinių. Fotografė Aida įamžino pačias gražiausias renginio akimirkas. Viso renginio metu dalyvius atidžiai stebėjo ir vertino kompetentinga renginio komisija. Tai - kūdikių namų direktorė Viktorija Grežėnienė, bei administracijos darbuotojai.

Po renginio visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, saldžiomis dovanėlėmis ir pakviesti arbatos puodeliui. Kaip teigė pati organizatorė, šis renginys - ne tik graži proga pasveikinti mamas, bet ir suburti kolektyvą linksmai popietei, kurios metu visi galėjo atsipalaiduoti, pabendrauti ir svarbiausia smagiai praleisti laiką.

Organizatorė tikisi, kad kolektyvui šis renginys patiko, įsiminė ir nori nuoširdžiai padėkoti „Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų“ direktorei bei visam personalui, kad leido atlikti praktiką šioje įstaigoje, pabūti su vaikais bei surengti šį renginį. Taip pat taria didelį AČIŪ Šokių studijai „Asorti“, fotografei Aidai, bei visiems kolektyvo nariams, kurie dalyvavo ir paliko neišdildomus įspūdžius visiems dalyviams.