Žinomas atlikėjas DELFI pasakojo, jog paskutiniu metu jis sulaukdavo gerbėjų iš Amerikos, Ispanijos, Airijos, Didžiosios Britanijos klausimų, kur galima įsigyti jo albumų ar dainų, nes parduotuvėse jų neįmanoma rasti.

„Aš net pats penkis savo albumus siunčiausi iš Amerikos. Susimokėjau gal po 20 dolerių už kiekvieną, nes Lietuvoje jau nebebuvo galimybės gauti. Todėl nusprendžiau išleisti rinktinį geriausių savo dainų albumą, - naujienų portalui pasakojo T. Augulis. - Nusprendžiau, kad didžiausias klausytojų pasiekiamumas yra platinant albumą elektroninėje parduotuvėje „iTunes“. Pastebėjau, kad lietuviai kol kas dar skeptiškai reaguoja į pasaulines naujoves. Ant rankų pirštų galima suskaičiuoti muzikantus, kurie platina savo muziką internetinėse parduotuvėse. Galbūt juos gąsdina mokestis, kurį reikia mokėti už tai, jog tavo albumas pasiekiamas internete. Gal nepasitikėjimas naujovėmis. Bet tokiomis galimybės naudojasi garsiausios pasaulio žvaigždės, netgi kuriančios albumus specialiai tokioms parduotuvėms.“

Į naujausią albumą T. Augulis sudėjo pačias garsiausias savo dainas, kaip „Sąnariai“, „Kalėdų naktį tylią“, „Surask mane“, naujausią dainą „Atsiduok Vilniui“ ir kt. Seniausia daina albume yra legendinis T. Augulio kūrinys „Pasimatymas („Mano mieloji)“, kuri buvo sukurta prieš 15 metų.

Tiesa,1988 metais muzikinę karjerą pradėjęs dainininkas atskleidžia, jog ateityje ketina išleisti ir antrą albumą, kuriame bus sudėtos ir prieš 25 metus įrašytos jo dainos.

„Į šį albumą sudėjau dainas, kurias vadinu savo „aukso amžiumi“. Į antrąjį dainų rinkinį planuoju surinkti dar senesnes savo dainas ir platinti originalias jų versijas. Nes, pavyzdžiui, per visą muzikinę karjerą yra įrašytos net keturios skirtingos dainos „Sąnariai“ versijos, - DELFI pasakojo atlikėjas. - Senus, prieš ketvirtį amžiaus įrašytus kūrinius pirmiausiai reikia perrašyti. Juostinį formatą perrašyti į skaitmeninį. Garsą adaptuoti šiuolaikiniam skambesiui. O tai užtrunka daug laiko.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)