Dviejų valstybių organizuojamą bendrą etapą sudarys daugiau nei 360 km, 23 greičio ruožai. Lietuvos automobilių sporto gerbėjai istorinę galimybę išvysti geriausius pasaulio sportininkus, skriejančius Druskininkų apylinkių žvyriniais keliais, turės birželio 27 dieną.

Pasak renginio organizatoriaus Algio Poteliūno, Lietuvoje išvysime ne tik geriausius planetos ralio meistrus, tačiau ir su jais besigrumiančius lietuvaičius.

„Tai svarbiausias metų sporto renginys Lietuvoje, kuriuo domisi ne tik mūsų, tačiau ir daugelio kaimyninių šalių automobilių sporto gerbėjai. Visgi mūsų šalies keliais skries pasaulio ralio čempionas Sebastienas Ogier bei tokios žvaigždės, kaip Robertas Kubica, Madsas Ostbergas ir Thierry Neuville'as. Taip pat turėsime progą pamatyti, kaip su šiomis megažvaigždėmis varžosi ir mūsų lietuviški ekipažai“, – sakė jis.

Organizatorių teigimu, renginyje tikimasi sulaukti virš 50 tūkst. ralio gerbėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio.

„Pirmaisiais metais nauji WRC etapai pritraukia labai daug fanų iš užsienio, kurie stengiasi keliauti ir palaikyti sportininkus. Visiems įdomu išvysti naują etapą, nematytas trasas bei šalį, todėl tikimės virš 50 tūkst. žiūrovų. Numatytos 6-7 žiūrovų zonos į kurias bilietai kainuos tikrai nedaug – kaina prasideda tik nuo 40 litų, todėl geriausius lenktynininkus galės išvysti visi“, – teigė A. Poteliūnas.

Lietuvoje bilietus nuo gegužės 5 dienos galima įsigyti www.bilietai.lt arba kasose.

Apie VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“

VšĮ „Pasaulio ralio čempionatas Lietuvoje“ rengia Tarptautinės automobilių asociacijos (FIA) Pasaulio ralio čempionato (WRC) etapą Lietuvoje ir Lenkijoje. WRC organizuojamas nuo 1973 metų, o varžybos vyksta 15-oje pasaulio šalių. Šis čempionatas yra laikomas vienu sudėtingiausių ir populiariausių pasaulyje. Lietuvoje WRC etapas rengiamas pirmą kartą ir vyks bent trejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)