Gaminimo eiga

Mėsos paruošimas:

Įkaitinkite aliejų keptuvėje storu dugnu. Suberkite svogūnus ir kmynus, apkepinkite iki rusvumo. Įdėkite imbierų ir česnakų pastą, gerai išmaišykite. Sudėkite marinuotą ir 10 minučių lengvai apkepintą ėrieną. Įdėkite kalendros ir čili prieskonių mišinį, palengva išmaišykite. Sumažinkite karštį, įpilkite 3 puodelius vandens. Kepkite, kol mėsa bus beveik iškepusi. Sudėkite smulkinktus pomidorus, įberkite druskos, įmeskite kelis šviežius kalendros ir mėtų lapelius. Kepkite dar 15 minučių vidutiniame karštyje.
 
 
Ryžių paruošimas:

20 minučių pamirkykite ryžius vandenyje. Išpilkite vandenį, pripilkite kito vandens, sudėkite ryžius, įdėkite žaliojo kardamono, lauro lapų, kmynų, mėtų lapelių ir pavirkite 1/3 laiko, reikalingo ryžiams išvirti. Tuomet nupilkite vandenį ir suberkite dalį ryžių į didelę keptuvę storu dugnu, prieš tai joje pakaitinę 2 šaukštus aliejaus. Paskirstykite ryžius, kad šie tolygiai sudarytų apatinį sluoksnį keptuvėje. Išjunkite ugnį.

Ant pirmojo ryžių sluoksnio berkite apkeptus ėrienos gabalėlius, apšlakstytus šafranu ir rožių vandeniu. Berkite antrąjį ryžių sluoksnį, uždenkite jį likusios mėsos sluoksniu. Pagardinkite šafranu, rožių vandeniu, šviežiais kalendros ir mėtų lapeliais.

Uždenkite keptuvę aliuminio folija. Tada uždenkite dangčiu ir kepkite patiekalą 10 minučių ant mažiausios ugnies. Biryani patiekiamas kartu su kokios nors rūšies indiška raita ar varške, priklausomai nuo skonio.
Sues Indian Raja

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai