Pateikiame trijų nesudėtingų patiekalų receptus, kuriuos be vargo pagamins kiekvienas tėtis ir vaikas - jais dalinasi „Maxima LT“, UAB Maisto gamybos meistrė, vyriausioji technologė Danutė Gaidelienė.

Paprastasis omletas

Sudėtingumo lygis: lengvas
Gaminimo trukmė: apie 10 min.

Reikės:
2 kiaušinių
1 šaukšto grietinės
2 šaukštų pieno ar vandens
Šiek tiek miltų, nors nebūtina
Druskos pagal skonį
Žiupsnelis pipirų
Žalumynų – kokių turima, papuošimui
Daug meilės

Jeigu norima omletą pagardinti, galima įpjaustyti šiek tiek kumpio, tarkuoto sūrio ir pievagrybių

Paruošimas:
Visus produktus sudėkite į patogų indą, išskyrus kumpį, sūri, pievagrybius, jeigu juos dedate, ir gerai išplakite šakute ar plaktuvu, kad susidarytų vientisa masė. Į ją tuomet, jeigu dedate, sudėkite sūrį, kumpį ir pjaustytus pievagrybius, pamaišykite. Keptuvę patepkite sviestu, šiek tiek pakaitinkite, kol sviestas išsilydys, bet nelaukite, kol pernelyg pagels. Pilkite masę į keptuvė ir kepkite ant nedidelės ugnies, pavyzdžiui, elektrinėse viryklėse galite rinktis 3–5 rėžimą, kol visas omletas iškeps. Iškeptą omletą patiekite į gražiausią lėkštę ir papuoškite žolelėmis. Galite eksperimentuoti ir iš sūrio, kumpio ir žalumynų sudėlioti besišypsantį veidelį.

Mamyčių lietiniai blyneliai

Sudėtingumo lygis: vidutinis

Gaminimo trukmė: apie 20 min.
Lietiniams reikės:
500 g miltų
150 g sviesto
5 kiaušinių
800 ml natūralaus jogurto
50 ml augalinio aliejaus
50 g cukraus
Pusės arbatinio šaukštelio druskos
Meilės

Įdarui reikės (vieno pasirinktinai):
Uogienės ar džemo
Banano ir cinamono
Grūdėtos varškės indelio su uogiene
Medaus ir šviežių uogų

Paruošimas:

Dideliame inde išplakite kiaušinius ir į gautą masę sudėkite likusius produktus – jogurtą, aliejų, cukrų, druską, sviestą ir miltus. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, elektrinėse viryklėse galite rinktis 4–5 rėžimą, ir kepkite plonus blynus. Maždaug 4–5 šaukštai tešlos = 1 blynas. Tešlą pilti į vieną keptuvės vietą ir išskirstyti. Apkepkite blynus iš abiejų pusių, kol abi gražiai pagels.

Iškepus blyneliams pasitelkite kūrybiškumą – įdarui pasirinkite vieną siūlytų variantų ir gražiai sulankstykite ar susukite blynus. Į lėkštę galite paberti šviežių uogų, cinamono ar mėtų lapelių – tiks viskas, kas gražu, gardu ir šviežia.

Trapūs sausainukai prie kavos

Sudėtingumo lygis: sudėtingesnis
Gaminimo laikas: iki 1 val. (tešlą galima pasiruošti iš vakaro, tuomet ryte užteks 30 min.)

Reikės:
300 g margarino arba sviesto
300 g miltų
200g cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
Formelių arba skirtingo dydžio puodukų ir stiklinių sausainiams išpjauti

Paruošimas:
Į nemažą indą sutarkuokite sviestą arba margariną stambia, burokine vadinama, tarka. Supilkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Viską gerai išmaišykite, masė turi nelipti prie rankų. Jei limpa, įberkite šiek tiek daugiau miltų, bet nepersistenkite, kad sausainėliai neišeitų per kieti.

Maždaug dviem valandoms tešlą įdėkite į kamerą, kad tešla sustingtų. Ištraukę tešlą iš kameros iškočiokite ją kočėlu. Formelėmis išpjaustykite sausainius. Jeigu jų neturite – tiks įvairių dydžių stiklinės ir puodeliai, kuriuos apvertus išpjausite skirtingo dydžio apvalius sausainėlius. Juos išdėliokite ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180–200 laipsnių karščio temperatūroje, kol sausainiai taps gelsvi ir traškūs (apie 20 min.).

Bet kurį pasirinktą patiekalą rekomenduojama gaminti anksti ryte, mamai dar miegant. O paruošus su kavos puodeliu ir mamos mėgstamomis gėlėmis nešti į lovą. Gražaus šventinio ryto!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)