Į žurnalo „Keturi ratai“ sudarytą populiariausiųjų penketuką, šalia keturių vokiečių, pateko tik vienas kitatautis.

1 vieta – „Volkswagen

Pernai vagys labiausiai nusiaubė šią stovyklą. Pavogta 360 šios markės automobilių. Naujų automobilių savininkai retai nukenčia, o štai kelerių metų tokio automobilio savininkui reikia būti atsargiam ir transporto priemonės bet kur nepalikti.
Volkswagen Golf III (1992 m.)

2 vieta – „Audi

Niekur kitur pasaulyje nėra tiek daug Audi automobilių kaip Lietuvoje. Tad nieko keisto, kad ir vagys juos myli. Vagiami įvairūs modeliai, bet dažniausiai – A6, A4 ir Q7. Pernai buvo užregistruotos 228 šios markės automobilių vagystės.
Audi Q7

3 vieta – BMW

Dar vienas lietuvių numylėtinis irgi nelieka be vagių dėmesio. Pernai pavogta 100 šių mašinų. Ypač atidūs turi būti X5, X6 ir penktosios klasės automobilių savininkai.
BMW X5

4 vieta – „Mercedes-Benz

BMW ir Mercedes-Benz nuo seno konkuruoja ne tik vienas kitą lenkdami technologijomis, bet ir vagių dėmesiu. ML savininkai – laikykitės, jus stebi vagys. Reikėtų būti atidesniems ir E, S klasių savininkams. Pernai pavogti 86 šios markės automobiliai.
Mercedes-Benz S 320 CDI (2008 m.)

5 vieta – „Toyota

Vienintelis Tekančio saulės šalies atstovas. Jo populiarumą lemia tai, kad šios markės visureigiai yra labai paklausūs NVS šalyse. Ir tai, kad šios markės automobilių detalės yra gana brangios. Pernai pavogtas 81 japoniškas automobilis.
Toyota Land Cruiser V8

Verdiktas

Prieš įsigydami automobilį, pasidomėkite statistika: kokie automobilių modeliai yra dažniausiai vagiami. Nors sakoma, kad automobilis yra geriausias draugas, tačiau geriausias yra toks draugas, dėl kurio neskauda galva.