Pasak Janio Laurinaičio, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo bei Saugaus eismo komisijos pirmininko, šviesoforo išjungimas, paliekant mirksintį geltoną signalą, šiandien yra teisingiausias visų eismo dalyvių atžvilgiu.

„Įrengus naująjį šviesoforą kilo didelis vairuotojų nepasitenkinimas. Žmogui atėjus prie šviesoforo ir paspaudus mygtuką tenka laukti, kol įsijungs žalias signalas. Tačiau ne kartą teko matyti, kaip pėstieji nesulaukę jo, tiesiog pereina gatvę ir nužingsniuoja toliau, o atvažiavusi mašina turi stovėti prie jam uždegtos raudonos šviesos“, - sakė J. Laurinaitis, manantis, kad šviesoforo išjungimas išsprendžia susidariusią problemą.

Saugaus eismo komisijos pirmininkas teigė, kad toje vietoje esanti pėsčiųjų perėja yra pavojinga, nes Maironio gatvė ties ta vieta sukasi, be to, yra sankryža.

J. Laurinaitis priminė, kad net ir mirksint geltonam šviesoforo signalui, vairuotojai privalo sustoti ir praleisti pėsčiuosius, todėl tokiu principu veikiantis šviesoforas yra kaip įspėjamasis ženklas atkreipiantis vairuotojų dėmesį.

Šviesoforas Maironio gatvėje buvo įrengtas tvarkant pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūras, jungiančias Alytaus piliakalnį ir jo prieigas su Kurorto ir Miško parkais.