Lietuvis trečiame kėlinyje pelnė 8 taškus, o „Raptors“ pranašumas prieš paskutines 12 minučių siekė 22 taškus (91:69), todėl treneris Dwane'as Casey nusprendė lietuvį pasodinti ant suoliuko ir į aikštę išleisti 30-metį Chucką Hayesą. Bet „Nets“ kilo į lemiamą šturmą ir pavojingai priartėjo (92:99).

Tuomet treneriui teko grąžinti J. Valančiūną į aikštelę. Vis dėl to po poros minučių 2.13 metrų ūgio „centras“ vėl pėdino ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Treneris lietuvį ant parketo grąžino likus žaisti 9 sekundes, kuomet „Raptors“ reikėjo kovoti dėl atšokusio kamuolio po varžovų baudų metimų.

Likus žaisti 4.9 sek. Andray Blatche pataikė vieną baudos metimą (113:115), bet pats atkovojo kamuolį, kurį perdavė Deronui Williamsui. Šis paskutinę mačo sekundę kamuolį paleido iš kitos aikštės pusės, o J. Valančiūnas jau besileidžiantį kamuolį numušė dar prieš mačo pabaigą skelbiančią sireną.

Vis dėl to lietuviui pasisekė - teisėjai peržiūrėjo epizodo pakartojimą ir nusprendė, kad A. Blatche'o perduoto kamuolio Kyle Lowry nelietė ir užfiksavo vidurio linijos taisyklių pažeidimą dar prieš metimo numušimą. Tritaškis nebuvo užskaitytas, o kamuolys atiteko „Raptors“ - šie jį sėkmingai išlaikė likusią sekundę, iškovojo svarbią pergalę ir priartėjo prie Rytų konferencijos pusfinalio.

„Buvo sunku matyti, kaip viskas slysta iš rankų. Šitos rungtynės buvo labai svarbios, ypač mums, todėl mes labai norėjome laimėti“, - paklaustas, koks buvo jausmas nuo suoliuko stebėti tirpstantį pranašumą, žurnalistams atsakė lietuvis.

„Buvo tikrai labai gerai pamoka. Negalim leisti varžovams įmesti 40 taškų per ketvirtą kėlinį. Tai tikrai per daug. Džiaugiamės, kad šiandien laimėjom, bet mes turime sužaisti geriau penktadienį“, - kalbėjo lietuvis.

„Jie pasinaudojo savo patirtimi ir sugrįžo į rungtynes. Visas įmanomas klaidas, apie kurias tik galima pagalvoti, mes padarėme ketvirtame kėlinyje“, - po mačo spaudos konferencijoje kalbėjo vyriausiasis „Raptors“ treneris D. Casey.

„Mes padarome klaidų, bet tiek klaidų dar nesame padarę. Turime iš to pasimokyti. Mes esame atkrintamosiose, džiaugiamės galėdami čia būti. Taip, esame jauna komanda, galima iš mūsų tikėtis klaidų, bet mes turime iš jų pasimokyti“.

Šeštosios ir galbūt lemiamos serijos rungtynės vyks šeštadienį Brukline 2 val. Lietuvos laiku. Poros nugalėtojas konferencijos pusfinalyje susitiks sučempiono titulą ginančiu „Heat“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)