Avinas. Šio ženklo atstovai nuolat skuba, todėl neturi kada gaminti maisto. Nieko keisto, kad jie valgo tai, kas tuo metu pasitaiko po ranka. Dažnai tai būna ne pats sveikiausias maistas: pusgaminiai, picos, mėsainiai, saldumynai ir kt. Norėdami atsikratyti žalingo įpročio į skrandį kimšti bet ką, Avinai su savimi turėtų visada nešiotis maišelį riešutų, džiovintų ar šviežių vaisių. Toks užkandis daug vietos neužims, o alkį numalšins puikiai.

Norėdami sulieknėti, šie žmonės turėtų rinktis iš kuo įvairesnių produktų sudarytą trumpalaikę, bet intensyvią dietą. Gaišti laiką ilgai trunkančioms dietoms Avinai tiesiog neturi kantrybės. Be to, geriausia, jeigu dietos kartu laikosi ir koks nors draugas ar namiškis. Avinai mėgsta rungtyniauti, ir tai jiems taps didžiausia paskata tvirtai laikytis dietos nurodymų ir sėkmingai mesti svorį.

Jautis. Šie žmonės mėgsta pavalgyti ir neatsispiria riebiam, kaloringam maistui. Jaučia didelę trauką saldumynams, ypač kai juos kas nors slegia. Valgymas jiems teikia nusiraminimą ir yra savotiška terapija. Norėdami sulieknėti, jie turėtų atsikratyti šio įpročio. Lengviausia būtų tiesiog pakeisti veiklą, pvz., apėmus liūdesiui ne varstyti šaldytuvo dureles, o išeiti pasivaikščioti, paskambinti artimam žmogui.

Jeigu neįmanoma atsispirti norui ką nors sukrimsti, reikėtų rinktis ką nors sveiko – pvz., daržoves, mažiau kaloringus vaisius. Trumpalaikės dietos Jaučiams neveiksmingos. Jiems reikia iš esmės keisti mitybos įpročius. Be to, būtina aktyvi fizinė veikla. Svarbu, kad ji būtų nemonotoniška ir įdomi, antraip greitai pabos.

Dvyniai. Šie žmonės nėra išrankūs maistui ir gali prisitaikyti prie įvairios mitybos. Tačiau jie nesugeba atsispirti tam, kas nauja ir dar neragauta. Kuo egzotiškiau, tuo labiau seilės kutena gomurį. Deja, kartais svetimų šalių patiekalai būna pernelyg egzotiški virškinimo sistemai, ir ji nesugeba jų apdoroti.

Norėdami jaustis gerai, Dvyniai neturėtų piktnaudžiauti pernelyg aštriais ar daugelio skirtingų skonių patiekalais. Dietų laikytis nerekomenduojama, nes jos Dvyniams kelia didelį stresą ir nepasitenkinimą. Verčiau subalansuoti savo mitybą ir daugiau laiko skirti aktyviai veiklai.

Vėžys. Rinkdamiesi maistą, šie žmonės vadovaujasi emocijomis, o ne racionaliu protu. Jų šūkis: „Jeigu ko nors nori, tai reikia!“ Deja, Vėžiai dažniausiai geidžia ne pačių sveikiausių gardumynų. Jie nesugeba atsispirti gardžiam kąsneliui, ypač kai yra slegiami stiprių emocijų. Be to, šie žmonės labai mėgsta užkandžiauti žiūrėdami filmą, skaitydami knygą ar bendraudami su bičiuliais. Tada nė nepajunta, kiek daug kalorijų per dieną suvartoja.

Norintiems sulieknėti Vėžiams naudinga rašytis viską, ką suvalgo. Tada bus aišku, iš kur atsiranda tie nereikalingi kilogramai. Patartina dažniau maistą gamintis patiems, kad galėtų įvertinti jo kaloringumą. Vėžiai neišsivers ir be reguliarių treniruočių. Jie turi sportuoti ne tik norėdami sulieknėti, bet ir siekdami palaikyti vienodą kūno svorį.

Liūtas. Šie žmonės mėgsta prabangų maistą ir išraiškingą skonį. Jie neatsispiria padažams ir įvairiausiems prieskoniams. Valgo daug keptų patiekalų, nes jie yra stipresnio skonio už virtus. Deja, toks pomėgis kenkia jų sveikatai, ypač širdžiai ir kraujotakos sistemai. Norėdami jaustis gerai ir atsikratyti svorio, Liūtai privalo dažniau rinktis troškintą ar virtą maistą. Riebius padažus privalu pakeisti prieskoninėmis žolėmis.

Dar viena šių žmonių bėda – pomėgis pietų ar vakarienės metu pasimėgauti taure vyno. Dažnas alkoholio vartojimas ne tik kenkia sveikatai, bet ir „padovanoja“ nereikalingų kalorijų. Tobulindami figūrą, Liūtai turėtų rinktis gana griežtą dietą, be to, jiems svarbu reguliariai sekti rezultatus. Teigiami pokyčiai jiems bus geriausia motyvacija.

Mergelė. Šie skrupulingi žmonės visada rūpinasi, kas patenka į jų skrandį. Jie vertina natūralų maistą, todėl netingi jo gamintis namuose. Labai mėgsta daržoves ir vaisius, neretai tampa vegetarais. Jeigu tik yra galimybė, renkasi ekologiškus, vietinius produktus.

Įprastai Mergelės retai kenčia dėl nereikalingų kilogramų, bet jeigu pastebi, kad jau sunkoka užsisegti džinsus, tuoj pat griebiasi kokios nors dietos. Dažnai ji būna drastiška. Mergelėms būtina išmokti nuolat sveikai mitintis ir liautis alinti organizmą nesibaigiančiomis dietomis. Nuolatinis gyvenimas pusbadžiu priverčia organizmą kaupti atsargas ir galiausiai sulaukiama priešingo nei tikėtasi rezultato.

Svarstyklės. Nors mėgsta valgyti saldumynus ir užkandžiauti, dėl svorio nesuka galvos. Deja, bėgant metams lėtėja medžiagų apykaita ir anksčiau nekenkę įpročiai tampa didžiausiu rūpesčiu. Susidūrę su antsvoriu, šie žmonės sutrinka ir nežino, ką daryti. Griebiasi visų įmanomų būdų, padedančių atsikratyti nereikalingų kilogramų, bet yra labai nenuoseklūs. Jiems būtina susidaryti griežtą, bet gana įvairų mitybos planą, pradėti reguliariai sportuoti. Svarbu, kad aktyvi veikla teiktų džiaugsmą.

Skorpionas. Šiems žmonėms labai svarbu ne tik geras maisto skonis, bet ir puikus aromatas bei estetiška išvaizda. Skorpionai mėgsta įvairovę, todėl eksperimentuoja ragaudami vis kitos pasaulio virtuvės šedevrus. Deja, kartais tai baigiasi virškinimo sutrikimais. Norėdami gerai jaustis ir puikuotis dailia figūra, jie turėtų mėgautis vietinio regiono patiekalais. Lieknėjantiesiems itin naudingi rūgštūs pieno produktai – natūralus jogurtas, kefyras, pasukos, varškė.

Šaulys. Šie žmonės mėgsta sočiai ir skaniai pavalgyti. Po pagrindinio patiekalo sunkiai atsisako deserto. Dar viena jų yda – pomėgis pagurkšnoti alkoholinių gėrimų. Visos šios mažos nuodėmės pamažu kaupiasi riebaliukų pavidalu ir nugula ties pilvu, šlaunimis, šonais...

Jaunystėje tai nesukelia keblumų – Šauliai judrūs, gyvena aktyviai, todėl papildomi kilogramai greitai savaime išgaruoja. Tačiau vyresniame amžiuje jų atsikratyti tampa vis sunkiau. Griežtai riboti maistą šiems žmonėms nepatariama, būtina atsisakyti tik nesveikų produktų. Svarbu reguliariai sportuoti.

Ožiaragis. Nemoka sveikai maitintis, o dažnai to nė nenori. Kartais užsiėmę svarbiais darbais visiškai pamiršta pavalgyti, kitomis dienomis prisikerta už du. Organizmas nesupranta, kas vyksta, todėl Ožiaragiai dažnai kenčia dėl virškinimo sutrikimų. Tai kenkia ir figūrai. Susirūpinę dėl nereikalingų kilogramų, šie žmonės tuoj pat pradeda su jais kovoti. Deja, drastiškais metodais.

Neretai netgi pradeda badauti, išmėgina alinančią, itin griežtą dietą ar net liekninamąsias piliules. Po tokių eksperimentų organizmas dar labiau sutrinka ir ima kaupti atsargas. Norėdami išsaugoti dailią figūrą, Ožiaragiai turėtų pasikonsultuoti su mitybos specialistais ir sporto treneriais.

Vandenis. Šie žmonės nesuka galvos dėl sveikos mitybos ir netgi pastambėję dėl to nė kiek nesirūpina. Jų nežeidžia nė aplinkinių kritika. Veiksmų imasi tik tuomet, kai svoris pradeda trukdyti gyventi. Vandeniams sunkiai vargti nereikia, nes svoris krenta lengvai.

Net ir nepakeitus mitybos, tik pradėjus daugiau judėti, riebaliukai kaipmat išgaruoja. Taigi jiems nereikia laikytis jokių dietų. Verčiau subalansuoti mitybą, kad nereikalingų kilogramų tiesiog neatsirastų. Būtų lengviau, jei susigalvotų tikslą, dėl kurio norėtų būti liekni ir gražūs.

Žuvys. Šie žmonės mėgsta gaminti patys, deja, dažniausiai labai kaloringus patiekalus. Blogiausia, kad Žuvys negali valgyti ką nori ir nestambėti. Kartais atrodo, kad šio Zodiako ženklo atstovai storėja ir nuo įkvepiamo oro.

Atsikratyti antsvorio sunku, ir tai trunka ilgai. Jiems būtina ne tik griežta dieta, bet ir itin aktyvi mankšta. Pastarosios negali atsisakyti net atgavę įprastas kūno formas, antraip poveikis bus trumpalaikis.