Eina maitintoja, jis vis letena pakibina, eina šuo – taip pat nesusitvardo paliesti (žinoma, išleidęs nagus), bet negali sakyti, kad piktai ar nedraugiškai! Priešingai – smalsiai, lyg kreipdamasis. Trinasi, glaudžiasi prie maitintojų, bet būk budrus, gali gauti iš nago!

Ir gaila jo, ir padėti negali. Drakoša gyvena Šeškinėje. Prieš metus mes jį jau gelbėjome, nes po smakru, ant kaklo buvo milžiniška, pūliuojanti, kraujuojanti ir negyjanti žaizda. Tą kartą jo net į stacionarą nepriėmė, nes būdas siaubingas – agresyvus ir piktas Drakoša, galima sakyti, ugnimis spjaudosi... Išvalė tada žaizdą, padarė kelias siūles, paliko skylę išbėgti pūliams, iškastravo, suleido antibiotikų, sulašinom nuo blusų. Laimei, tokios „ekstra“ procedūros užteko. Katinėlis priaugo svorio, pasidarė patiklesnis, nesimatė jokių žaizdų... Iki pavasario...

Gavome žinių kad ir vėl jis visas pūliuotas ir kruvinas. Vėl reikia jį gaudyti. Aha, tik kaip, kai jis jau gerai pažįsta gaudyklės mechanizmą! Įeina į gaudyklę, įkiša letena, užkabina nagu konservų gabaliuką ar žuvį, bet sugeba nepajudinti stovelio, kurį palietus gaudyklė užsitrenkia. Cirkininkas!

Mėnesį truko jo gaudymas, kol pagaliau pavyko jį sučiupti graibštu. Tiesa, per tą mėnesį laiko veltui neeikvojome ir nelaukėme, kol jis supus: geroji maitintoja, kurios jis kartais leidžiasi liečiamas, tepdavo žaizdas antibiotikų tepalu ir milteliais, o šis atsidėkodamas jai „gražino“ rankas... Ir eidavo ištepliotas vaistais voliotis į smėlį, norėdamas pasikasyti pūliuojančias žaizdas.

Nuvežėm pikčiurną į gydyklą, ten jį primigdė, nes kitaip apžiūra neįmanoma. Katinėliui, pasirodo, jau gerokai apgijo tos siaubingos žaizdos ant kaklo, kas mus labai pradžiugino. Panašu, kad nuoširdus ir rūpestingas maitintojos gydymas padėjo! Siekiant, kad užsitrauktų likusios žaizdos, būtina suleisti 2 sav. veikimo antibiotikus ir sulašinti vaistų nuo visų parazitų. Tačiau yra ir blogų naujienų. Apžiūros metu gydytoja aptiko nuplikimų, kurie panašūs į mikrosporiją... O ši liga užkrečiama ir savaime nepraeina. Ją reikia gydyti 1-2 mėn., tepant visą gyvūno kūną 2 k. per savaitę vaistais. Kaip tai įmanoma, kai katinas - laukinis?!

Globėja, kurios Drakoša kartais leidžiasi paliečiamas, labai silpnos sveikatos ir atsisako juo rūpintis, juolab, turi savo sveikų kačių namuose. O lauke gydymas neįmanomas! Drakoša gali užkrėsti kitus katinukus. Todėl paimtas pasėlis. Jei per 10 d. pasitvirtins, kad tai grybas, reikės kažkaip jį gydyti. Tik klausimas, kaip...

Jei tik turite idėjų, kaip tokį piktą padarą gydyti, labai prašome parašyti. Jei tik ryžtumėtės jam padėti/gydyti, tuoj skambinkite, rašykite. Drakoša – pikčiurnų pikčiurna, mušeika kaip reta. Tiesa, neturi nė vieno danties, bet jau NAGAI – aštrūs it peiliai! O ir storas, stambus jis, nenulaikysi prispaudęs.

Drakošai aptvarkyta žaizda, suleisti vaistai, sulašinti brangūs lašai nuo kirminų, paimtas pasėlis grybui nustatyti. Išleidome apie 230 Lt. Labai prašome prisidėti prie Drakošos gydymo, taip pat labai reikalinga parama konservams, žuviai, kepenėlėms ir dešrelėms, nes sausiukų karalaitis nevalgo. Kad tik nepasitvirtintų grybas... Labai ačiū už paramą ir pagalbą.

Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 861558898 (VšĮ „Rainiukas“)