DELFI žurnalistų komanda kartu su Lietuvos delegacija apsilankė „Eurovizijos“ saloje, kurioje dabar – pats darbų įkarštis. Dūzgia traktoriai ir sunkvežimiai, kaukši vinys ir plaktukai. Organizatorių žadėtas „olimpinio stiliaus kompleksas“ kol kas labiau primena Černobylį po atominio sprogimo.

B&W Hallerne (taip šį objektą vadina vietiniai danai) – buvęs industrinės paskirties kompleksas, įkurdintas Refshaleøen saloje, Kopenhagos miesto pakraštyje. Dviejų milžiniškų angarų pastatas duris atvėrė septintame dešimtmetyje ir tarnavo iki 1996-ųjų – iki tada čia buvo statomi laivai. Konkursui bus naudojamas dešinysis komplekso korpusas, talpinantis apie 10 000 žiūrovų.

Po didžiausios šalyje laivų statyklos bankroto, apylinkės pasikeitė neatpažįstamai – pastatai pradėjo griūti, milžiniški betono blokai ištrupėjo, o tarpuose ėmė veistis piktžolės. Nors konkurso organizatoriai skyles sienose jau užlopė, į „Eurovizijos“ salą atvykusius blizgučių ir efektingų šou mėgėjus pasitinka neasfaltuoti dulkantys keliai, laikinos lengvų konstrukcijų pašiūrės ir statybinėmis tvoromis aptvertos erdvės.

Įrenginėdami patalpas žurnalistams, delegacijoms bei žiūrovams rengėjai tai pat nesibrangino: baldai iš „Ikea“ parduotuvių, nebenaudojami jūriniai konteineriai ir tualetai ant ratų pasitinka svečius iš visos Europos. Užkulisiuose juokaujama, kad svečiai jaučiasi patekę lyg į jaunimo alternatyviosios muzikos festivalį kur nors viduryje laukų.

Aplinkines erdves, kurdami „Eurovizijos“ salą, organizatoriai vis dar žada pritaikyti atvykėlių reikmėms. Anksčiau buvo skelbiama, kad čia atsiras netgi tinklinio aikšte su specialiai tam supilta smėlio aikštele. Iki pirmojo pusfinalio liko vos daugiau nei savaitė, tad bus įdomu stebėti, kaip danams sekasi įgyvendinti savo pažadus.

Kaip aiškino Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas, danai tokį netradicinį sprendimą buvo priversti priimti todėl, kad Kopenhaga neturi didelės arenos, pritaikytos tokio masto renginiams. Pasaulinio lygio žvaigždžių koncertus jie organizuoja pagrindiniame miesto stadione. Kaip tikino pašnekovas, iki konkurso dar marios laiko, o išvakarėse šis rajonas turėtų pasikeisti neatpažįstamai – akis badančios tvoros bus uždengtos tentais, privežta medžių.

Abejingos pamatytas vaizdas nepaliko ir mūsų šalies atstovės. „Tikrai keista vietelė“, – išvydusi apylinkes pasakė Vilija Matačiūnaitė.

Ši sala ir anksčiau buvo mėgiama renginių organizatorių. Populiaresni čia būdavo alternatyviosios muzikos festivaliai: 2013-aisiais saloje vyko sunkiojo metalo festivalis „Copenhell“, elektroninės muzikos festivalis „EDM 2013“, Skandinavijos regio festivalis, Refshaleøen muzikos festivalis ir Asteroiden teatrų festivalis.

Nematyti „Eurovizijos“ užkulisiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)