Aikštės šeimininkai stengėsi pasinaudoti tuo, kad „Ekrano“ futbolininkai nėra pratę žaisti ant natūralios vejos, ir nuo pirmųjų minučių užgulė svečių vartus. Tautvydas Eliošius labai gražiu reidu į baudos aikštelę pro keturis varžovus sukūrė pirmąją pavojingą progą 5-ą minutę, tačiau smūgiuoti neleido laiku po kojomis kritęs gynėjas.

Vėliau dusyk galėjo pasižymėti Robertas Vėževičius. Kartą saugas nepataikė į kamuolį po pakelto kampinio, o vėliau, bandydamas pakeisti Jeano Thome stiprų smūgį, tai padarė labai nevykusiai, nukreipdamas kamuolį už galinės linijos.

Keletą greitų atakų pabandęs surengti „Ekranas“ pirmą pozicinę ataka surengę tik sužaidus 17 minučių. Po poros aukštų perdavimų, su kuriais pakruojiškiai nesunkiai susitvarkė, Elivelto pabandė prasimesti kamuolį pro du gynėjus, tačiau užstrigo padarytoje „dėžutėje“ ir kamuolį prarado.

Aukšti perdavimai į baudos aikštelę kėlė daugiausiai grėsmės Luko Žukausko saugomiems „Ekrano“ vartams. Vartininkas privalėjo įsijungti į žaidimą ir kumščiais išmušti pavojingą T. Eliošiaus perdavimą po standartinės padėties 22-ą minutę.

Po trijų minučių traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo J. Thome. „Kruojos“ legionierius iš aikštės buvo išneštas neštuvais ir skubiai išgabentas į ligoninę.

Žaidimas antroje kėlinio pusėje visiškai išsilygino ir nei vienai komandai nepavyko sukurti labai pavojingų momentų. 38-ą minutę be gynėjų priežiūros paliktas R. Vėževičius gavo tikslų perdavimą iš kairės baudos aikštelės prieigose prieš vartus, tačiau tolimas smūgis futbolininkui nepavyko.

45-ą minutę po perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Rytis Pilotas, tačiau jį laiku pasitiko ir smūgiuoti neleido Arturs Vaičulis. „Ekranas“ kamuolį išsaugojo, bet Luko Baranausko smūgis buvo blokuotas. Apsigynusi „Kruoja“ surengė žaibišką ataką. Jos smaigalyje atsidūręs R. Vėževičius iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

Antrasis kėlinys prasidėjo gausiomis abiejų komandų žaidėjų pražangomis, pasibaigusiomis aukštais perdavimais į baudos aikšteles. Tik vienas jų baigėsi pavojingesniu smūgiu, kai 53-ą minutę R. Vėževičius galva kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

60-ą minutę jis įkirto į baudos aikštelę, sulaukė aštraus Nerijaus Mačiulio perdavimo iš aikštės gilumos ir po dvikovos su Uchenna Umeh krito, reikalaudamas 11 m. baudinio. Tačiau rungtynių arbitro švilpukas tylėjo.

Rankomis iš užribio atlikus perdavimą į svečių baudos aikštelę, kovą „antrajame aukšte“ laimėjo Ričardas Beniušis. U. Umeh nesėkmingai išmušus kamuolį, jis nukrito laisvam N. Mačiuliui, kuris savo šansą išnaudojo gražiu smūgiu nuo skersinio atidarydamas įvarčių sąskaitą rungtynėse 68-ą minutę.

Dar viena pralaimėta oro dvikova baigėsi antruoju „Kruojos“ įvarčiu 77-ą minutę. Po aukšto perdavimo per pusę aikštės R. Beniušis galva numetė kamuolį link vartininko aikštelės, pirmasis koja kyštelėjo ir jį į vartus nukreipė R. Vėževičius.

Po dviejų minučių pasižymėti galėjo rezultatyviausias „Kruojos“ futbolininkas. Laimėjęs eilinę oro dvikovą baudos aikštelėje, R. Beniušis, nugriuvus gynėjui, apmaudžiai iš kelių metrų labai galingu smūgiu pasiuntė kamuolį aukštai virš vartų.

Pasimetusius svečius nokautuoti privalėjo Tomas Birškys. Saugas, Dariui Jankauskui nelietus kamuolio ir taip suklaidinus gynėją po N. Mačiulio perdavimo, liko visiškai laisvas baudos aikštelėje, tačiau nesugebėjo tiksliai pataikyti į pašokusį kamuolį ir smūgiavo netiksliai.

Jau per teisėjo pridėtą laiką sušvelninti rezultato nesugebėjo Lukas Kochanauskas. Po gražios „Ekrano“ atakos įkirtęs į baudos aikštelę saugas sulaukė perdavimo, bet silpnas jo smūgis pažeme A. Vaičuliui jokių problemų nesukėlė.

„Atlantas“ Alytuje pelnė septynis įvarčius be atsako

Problemų kamuojama Alytaus „Dainava“ ir toliau nepasipriešina pajėgesniems varžovams. Šį kartą alytiškiai namuose rezultatu 0:7 (0:2) nusileido į antrą turnyro lentelės vietą pakilusiam Klaipėdos „Atlantui“. Uostamiesčio klubas šiuo metu su Gargždų „Banga“ turi surinkęs po septyniolika taškų, tačiau klaipėdiečiai gali pasigirti geresniu įvarčių santykiu.

Pirmojo įvarčio ilgai laukti neteko, jau 7-ą minutę laiku į baudos aikštelę įkirtęs ir puikaus perdavimo sulaukęs Tadas Eliošius išvedė savo komandą į priekį.

Kiek vėliau „Dainavos“ gynėjas Nerijus Kavaliauskas prasižengė baudos aikštelėje prieš Ovidijų Verbicką, teisėjas nedvejodamas skyrė 11 metrų baudinį. Jį šaltakraujiškai realizavo ir dublį įformino T. Eliošius.

34-ą minutę O. Verbickas po baudos aikštelėje kilusios sumaišties turėjo progą pasigerinti savo įvarčių statistiką, tačiau jo smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų.

Du kartus Donatą Mikučionį privertė paplušėti Rokas Krušnauskas. Pirmąjį sykį alytiškis sugavo tiesiai į jį smūgiuotą kamuolį, o antrajame epizode „Atlanto“ puolėjas nepasinaudojo juvelyriniu Jurijaus Kirilovo perdavimu ir smūgiavo į „Dainavos“ vartų sargą.

Šeimininkai pirmajame kėlinyje galėjo pasigirti tik Kęstučio Balčiūno netiksliu smūgiu rungtynių pradžioje bei Renaldo Stankevičiaus reidu, nuo kurio „Atlanto“ gynėjai sunkiai, bet apsigynė.

Gana vangiai atrodę klaipėdiečiai antroje rungtynių dalyje įjungė aukštesnę pavarą ir užgulė dzūkų vartus.

Kelių puikių progų neišnaudoję svečiai trečią įvartį pelnė 56-ą minutę, kai nuostabiu baudos smūgiu į tolimąjį vartų kampą „hetriką“ atliko T. Eliošius.

Po kelių minučių į aikštę žengęs Marius Papšys dar labiau pagyvino komandos žaidimą. Būtent po jo rezultatyvaus perdavimo pasižymėjo Donatas Navikas.

66-oji minutė buvo paženklinta įvarčiu į savuosius vartus. Deja, jau trečiąjį kartą kamuolį į savųjų vartų tinklą nukreipė Nedas Čeplinskas.
Iš karto po kiek aštresnio išpuolio „Atlanto“ aikštės pusėje, alytiškiai buvo priversti vėl nuleisti galvas. R. Krušnauskas – šeštojo įvarčio autorius.

„Dainava“ dar kartą sukūrė pavojingesnį momentą po standartinės padėties, bet sėkmė buvo ne dzūkų pusėje. Paskutinį įvartį šiame mače pelnė M. Papšys realizavęs 11 metrų baudinį, kai neleistinai baudos aikštelėje prasižengė Ignas Keldušis.

Rungtynių pabaigoje Edgaro Ditmono smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą, o M. Papšio smūgis iš labai dėkingos padėties buvo vainikuotas nesėkme, D. Mikučionis kamuolį sugavo.

Rezultatai:

Pakruojo „Kruoja“ 2 - 0 Panevėžio „Ekranas“
68' [1 - 0] Nerijus Mačiulis
77' [2 - 0] Robertas Vėževičius

Alytaus „Dainava“ 0 - 7 Klaipėdos „Atlantas“
7' [0 - 1] Tadas Eliošius
20' [0 - 2] Tadas Eliošius (iš 11 metrų baudinio)
56' [0 - 3] Tadas Eliošius
64' [0 - 4] Donatas Navikas
66' [0 - 5] Nedas Čeplinskas (į savus vartus)
72' [0 - 6] Rokas Krušnauskas
81' [0 - 7] Marius Papšys (iš 11 metrų baudinio)

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris10+2422
2.Atlantas10+1117
3.Banga10+717
4.Kruoja10+716
5.Trakai10+616
6.Sūduva10014
7.Ekranas10+212
8.Granitas10+111
9.Šiauliai10-38
10.Dainava10-550

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)