Dvikovos pradžioje iniciatyvą iš karto perėmė Edgaro Jankausko auklėtiniai. Jau pirmasis senosios sostinės riterių išpuolis sukėlė gaisrą šeimininkų baudos aikštelėje, vėliau du kartus neužtikrintai sužaidė „Klaipėdos granito“ vartininkas Paulius Pocius, tačiau laiku tinkamoje vietoje svečių žaidėjas neatsidūrė.

Po kelių minučių dėkingoje situacijoje po puikaus Vytauto Lukšos perdavimo atsidūrė Dzmitrijus Koubas, nors nuo legionieriaus išpuolio klaipėdiečiai apsigynė, bet laisvas likęs Jurijus Kendyšas pamėgino savo laimę smūgiu iš maždaug 20 metrų atstumo ir nedaug trūko, jog kamuolys atsidurtų vartuose.

Kuriam laikui kėlinio viduryje „Klaipėdos granitas“ perėmė iniciatyvą, ypač aktyviai rungtyniavo Tomas Tamošauskas ir Ernestas Veliulis, vis tik šių žaidėjų pastangų neužteko, nes pirmame kėlinyje ypač pavojingų išpuolių prie „Trakų“ vartų nebuvo sukurta.

Idealios progos 25-ą rungtynių minutę neišnaudojo Tadas Labukas, puolėjo smūgis galva iš dėkingos padėties skriejo šalia vartų. Kėlinio pabaigoje svečiai buvo šiek tiek aktyvesni, tačiau pavojingų epizodų nesukūrė.

Antrajame kėlinyje vėlgi buvo daug bekompromisės kovos kiekviename aikštės lopinėlyje. „Trakai“ kiek ilgiau kontroliuodavo kamuolį, tačiau smūgiai būdavo arba netikslūs, arba patikimai su jais susitvarkydavo vartų sargas P. Pocius.

Apsigynę nuo išpuolių ir atlikę porą keitimų „Klaipėdos granito“ žaidėjai įjungė aukštesnę pavarą. Iš pradžių E. Veliulio smūgiuotą kamuolį sugavo Paulius Grybauskas, o vėliau Tamazis Čargeišvilis puikiu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau jis buvo neįskaitytas dėl taisyklių pažeidimo.

Dvikovai artėjant į pabaigą savo meistriškumą demonstravo abiejų komandų vartininkai. P. Pocius du kartus apsigynė nuo pavojingų smūgių, o P. Grybauskas išgelbėjo komandą po puikaus tolimo T. Tamošausko baudos smūgio.

Pačioje rungtynių kulminacijoje didvyriu tapo P.Pocius, padovanojęs komandai tašką, kai atrėmė T. Labuko smūgį. Puolėjas išbėgo vienas prieš vartininką, bet neišnaudojo nuostabios progos padovanoti savo ekipai pergalę.

„Sūduva“ antrąjį ratą pradėjo skambia nata

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai atsirevanšavo „Bangai“ už patirtą nesėkmę pirmajame rate. Gargžduose svečiai iškovojo pergalę rezultatu 1:0 (0:0). Kiek anksčiau Suvalkijos klubo vairininkas Darius Gvildys nuogąstavo, jog komandos gynyba yra skylėta tarsi rėtis, tačiau marijampoliečių laivas, akivaizdu, jog šiuo metu nėra užstrigęs seklumoje. Komanda iškovojo pergalę jau trečioje dvikovoje iš eilės išlaikydama savo vartus „sausus“. Po šios akistatos turnyro lentelėje „Sūduva“ žengia penktoje pozicijoje, savo ruožtu, „Banga“ – antroje.

Rungtynių pradžioje buvo daug kovos aikštės viduryje ir tolimų perdavimų, pirmasis pavojingas epizodas kilo prie marijampoliečių vartų 17-ą minutę, kai vartininkas Džiugas Bartkus išgelbėjo komandą po pavojingo gargždiškio smūgio galva.

Tuoj pat po šio epizodo svečiai surezgė itin greitą kontrataką, jos smaigalyje atsidūręs puolėjas Tomas Radzinevičius iš dėkingos padėties smūgiavo netiksliai.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką daugiau kvapą gniaužančių epizodų sirgaliai beveik nematė. Visus „Bangos“ bandymus pelnyti įvartį neutralizuodavo patikimai žaidę gynėjai ir D. Bartkus. Įsiminė tik Aleksandro Ruskicho mėginimas smūgiu iš eigos pasiųsti kamuolį į vartus.

Kitoje aikštės pusėje, marijampoliečiai kėlė keletą kampinių, tačiau nuo visų bandymų šeimininkai apsigynė.

Aktyviai antrą kėlinį pradėję gargždiškiai turėjo iniciatyvą savo rankose. Labai aktyvus dešiniajame atakos krašte buvo legionierius iš Ukrainos Sergijus Ševčiukas. Saugas draskė „Sūduvos“ gynybą ir aštriais perdavimais terorizavo svečių baudos aikštelę.

55-ą rungtynių minutę įvyko gana nebūdingas, retai pasitaikantis epizodas „Bangos“ gynybiniuose įtvirtinimuose. Gynėjai buvo trumpam praradę koncentraciją standartinės padėties metu, puikiai tuo pasinaudojęs Mindaugas Grigaravičius sulaukė puikaus komandos draugo perdavimo, išbėgo vienas prieš Soslanbeką Aršijevą ir tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Tokia įvykių eiga nebuvo įtraukta į „Bangos“ režisierių scenarijų, pasimetę šeimininkai palūžo ir per likusį rungtynių laiką nerado jokių priešnuodžių prieš patikimą „Sūduvos“ gynybą. Netgi pačią menkiausią liepsnelę kilusią prie savųjų vartų užgesindavo gynėjai arba D. Bartkus.

Pergalingo įvarčio autorius M. Grigaravičius turėjo progą įkalti vinį į gargždiškių karstą, tačiau su jo smūgiuotu kamuoliu susitvarkė S. Aršijevas.

Rezultatai:

„Klaipėdos granitas“ 0 - 0 Trakų „Trakai“

Gargždų „Banga“ 0 - 1 Marijampolės „Sūduva“
55' [0 - 1] Mindaugas Grigaravičius

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris10+2422
2.Banga10+717
3.Trakai10+616
4.Atlantas9+414
5.Sūduva10014
6.Kruoja9+513
7.Ekranas9+412
8.Granitas10+111
9.Šiauliai10-38
10.Dainava9-480

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)