D. Zubrus net sutriko paklaustas, ar nejaučia įtampos žaisdamas viename penkete su Lietuvos rinktinės gynėju Andriumi Kaminsku. Pastarasis garsėja kaip bene didžiausias nacionalinės komandos karštakošis – tuo „Siemens arenos“ publika galėjo įsitikinti ir ketvirtadienį, kuomet pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyro rungtynėse A. Kaminskas kibo į atlapus varžovams iš Rumunijos.

Pats D. Zubrus teigė vengiantis mosuoti kumščiais, nors per savo ilgą karjerą regėjo ir labai įnirtingų muštynių.

„Būdavo, kad stodavome trys prieš tris. Bet aš visada žinojau, kad pergalės pasiekiamos įvarčiais, o ne mušantis“, – sakė 35-erių ledo ritulininkas.

DELFI skaitytojams jis pasakojo, jog prieš keliolika metų, kai pradėjo žaisti Šiaurės Amerikos Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL), muštynės aikštėje būdavo kur kas įprastesnės nei šiais laikais. Dabar, anot D. Zubraus, kiekvienoje NHL komandoje būna po vieną ar kelis „profesionalius“ peštukus, o „Devils“ klube už tai atsakingas amerikietis Camas Janssenas.

„Jis nėra didelis vyrukas, bet su juo tikrai geriau neprasidėti, – šypsojosi D. Zubrus. – Tokių žaidėjų yra visose komandose. Jie žino vieni kitus ir paprastai kitų žaidėjų neliečia, aiškinasi tarpusavyje“.

Anot elektrėniškio, europiečiai NHL rečiau linkę mosuoti kumščiais nei vietos žaidėjai – amerikiečiai ir kanadiečiai.

D. Zubrus taip pat pasakojo, kaip bėga jo sezonai stipriausioje planetos ledo ritulio lygoje, kurioje rungtynės veja rungtynes.

„Paprastai aš net nežinau, su kuo žaisime po dešimties dienų – toks intensyvus būna tvarkaraštis. Gerai, kad mūsų treneriai – išmintingi, jie leidžia pailsėti tarp rungtynių. Ar laisvalaikiu dar kyla noras lipti ant ledo? Na, vaikus kartais sekmadieniais nusivedu į čiuožyklą, bet su draugais neprasidėčiau“, – sakė Lietuvos rinktinės lyderis.

Šeštadienį jis su komandos draugais stos į paskutinį turnyro Vilniuje mūšį su tiesioginiais konkurentais kovoje dėl sidabro apdovanojimų iš Kroatijos. Nors lietuviai jau užsitikrinę mažiausiai trečią vietą, D. Zubrus nusiteikęs optimistiškai ir viliasi, kad šeimininkams ant kaklų suspindės tauresnės spalvos medaliai. „Devils“ puolėjas taip pat patikino ir ateityje padėsiantis šalies rinktinei, jei tik turės tokią galimybę kaip šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)