Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 8 santykių su mergina ir moterimi skirtumus.

1. Mergina sunkiau kontroliuoja emocijas. Jei merginai nepatiko koks nors jūsų ištartas žodis ar veiksmas, ji audringai į tai sureaguos. Jos elgesys dažnai primena vaiko elgesį. Ji gali rėkti ant jūsų ar nekalbėti su jumis, „kol suprasite, ką padarėte“ – kad ir kokios taktikos mergina imtųsi, ji neleis jums pamiršti, kad ant jūsų supyko. Tuo tarpu kai koks nors jūsų žodis ar elgesys įskaudina moterį, ji jums pasakys, kad jaučiasi pikta ar nusiminusi, tačiau dėl to nenustos su jumis kalbėtis ar kelti nereikalingų barnių.

2. Jos skirtingai suvokia savo vertę. Mergina naudojasi savo išoriniu grožiu, kad gautų tai, ko nori. Ji žino, kad puiki išvaizda verta jos mylimo vyro pastangų. Tačiau moteris žino, kad mylimasis turėtų kovoti dėl jos ne tik todėl, kad ji yra graži, bet ir todėl, kad yra protinga, kūrybinga, puoselėja tam tikras vertybes ir yra puiki pašnekovė.

3. Mergina turi daug lūkesčių, o moteris žino, ko ieško. Mergina paprastai suvokia save kaip princesę ir mano, kad vyrai būtent taip ir turi su ja elgtis. Paprastai jos lūkesčiai būna labai dideli, galbūt net ne visada realūs. Tuo tarpu moteris dažniausiai žino, kokio vyro ieško, ir aiškiai gali išvardyti jam keliamus reikalavimus, kurie yra kur kas realesni nei merginos lūkesčiai.

4. Skirtingas požiūris į pinigus. Mergina ieško tokio vyro, kuris supranta, kaip svarbu pradžiuginti mylimąją gėlių puokšte ir romantiška vakariene per jos gimtadienį. Tuo tarpu moteris investuoja į save, kad taptų finansiškai nepriklausoma, todėl tokie dalykai kaip brangios dovanos nėra tokie aktualūs. Ir net jei moteris mano, kad vyras turi būti šeimos maitintojas, ir išteka už vyro, kuris mano taip pat, ji nesinaudoja situacija.

5. Mergina konkuruoja, o moteris bendradarbiauja. Mergina paprastai yra kur kas pavydesnė ir pasirengusi pašalinti visas merginas ir moteris, kurios pasitaiko jos gyvenimo draugo kelyje. Ji visada pasirengusi konkuruoti ir tai daro su visomis jos mylimąjį supančiomis moterimis. Tuo tarpu moteris linkusi bendradarbiauti su kitomis moterimis ir tokiu būdu pasiekti savo tikslų, net ir mylimo vyro širdį.

6. Skirtingai suvokia buitį. Mergina didžiuojasi tuo, kad nemoka gaminti ir neketina būti namu šeimininke. Tuo tarpu moteris supranta, kad buitis nėra jos pareiga, tačiau buitis yra vienas iš būdų pasirūpinti tais, kuriuos myli. Pavyzdžiui, savo mylimu vyru. Ji taip pat supranta, kad kuriant šeimą labai svarbu išsirinkti partnerį, kuris norėtų prisidėti prie buities darbų, todėl mano, kad mokėjimas gaminti ar tvarkingumas yra pliusas.

7. Mergina dar ieško savęs, o moteris žino, ko siekia. Mergina dažnai dar nežino, ko nori iš gyvenimo ir ko siekia. Gal todėl ji reikalauja daug dėmesio, kuris padeda jai suprasti save. Ar kada girdėjote posakį, kad po pasimatymo su mergina jautiesi išsekęs, o po pasimatymo su moterimi – atgavęs jėgas? Tai todėl, kad moteris jau nebeieško savęs ir duoda daugiau nei nori gauti iš partnerio.

8. Jų reikalavimai vyrams kardinaliai skiriasi. Pavyzdžiui, mergina gali svajoti apie aukštą tamsiaplaukį, stilingą vaikiną. Tuo tarpu moteris pirmiausia akcentuos tai, kad vyras turi būti protingas, supratingas ir ištikimas.