Tokie ledai puikiai tinka vaikams ir žmonėms, kurie negali vartoti cukraus ir tiems, kurie nori išsaugoti gražias kūno linijas.

Reikia tik fantazijos

Tam, kad pagamintumėte skanius ir akį traukiančius ledus tereikia medinių pagaliukų, kuriuos visada galima pakeisti medžio šakelėmis ar įvairių formų vafliais. Taip pat formelių, į kurias būtų galima supilti ledų masę. Šerbetas, jogurtiniai, vaisiniai ledai turi žymiai mažiau kalorijų, lyginant su klasikiniais grietininiais ledais.

Ledai iš kivių

Nulupkite kivius ir sudėkite juos į smulkintuvą. Jei norite, kad ledai gautųsi saldesni, įkrėskite šauktą medaus. Sutrinkite ir gautą masę supilkite į formeles bei įdėkite į kiekvieną jų po riekelę kivio. Neužmirškite įkišti pagaliuko. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.

Jogurtiniai ledai su mėlynėmis

Sumaišykite mėgstamo skonio tirštą jogurtą ir šaldytas mėlynes. Supilkite jogurtą į formelę. Kad būtų įdomiau, vietoje medinių pagaliukų pasirinkite medžio šakeles. Palikite šaldiklyje 4-5 valandoms.

Bananiniai ledai su šilauogėmis

Užšaldykite du nuluptus bananus šaldiklyje. Sudėkite juos į plakiklį ir gerai sutrinkite. Gautą masę apiberkite šaldytomis šilauogėmis ir avižiniais dribsniais. Taip pat galite apšlakstyti klevų sirupu, paskaninti migdolų ar kokosų drožlėmis.

Jogurtiniai ledai su braškių skiltelėmis

Į mėgstamo skonio tirštą jogurtą įpjaustykite braškių skiltelių. Supilkite masę į formeles ir ant viršaus dar uždėkite po braškės skiltelę. Tuomet dėkite į šaldiklį ir laikykite kol leidai sustings. Jei neturite braškių, taip pat puikiai tiks kiti vaisiai arba uogos.