Čempionai vargo su kauniečiais

„Dragūno“ rankininkai namuose turėjo vargo su „Granito-Gajos-Kario“ atstovais. Pajūrio rankininkai pirmą kėlinį pradėjo geriau ir nuolat 2-3 įvarčiais pirmavo (6:4, 11:8, 16:13).

Migliaus Astrausko auklėtiniai 46-ą dvikovos minutę dar pirmavo 3 įvarčiais – 24:21, tačiau netrukus praleido tris iš eilės įvarčius ir 50-ą susitikimo minutę rezultatas jau buvo lygus – 24:24.

Tada iniciatyvos ėmėsi aikštės šeimininkų žaidėjai Evaldas Griežė, Gražvydas Juška ir Mindaugas Dumčius, svarbiomis akimirkomis nuginklavę kauniečių vartus ir padėję „Dragūnui“ išplėšti pergalę.

Klaipėdos komandos gretose išsiskyrė G. Juška, įmetęs 9 įvarčius (3 - iš 7 m), Darius Jasinskas pelnė 5, Benas Petreikis – 4, Arvydas Bučius ir Mindaugas Dumčius – po 3, Remigijus Vaičikauskas – 2, Karolis Stropus, E. Griežė ir Jonas Truchanovičius – po 1 įvartį.

Kauniečiams Vaidas Drevinskas pelnė 7 įvarčius, Valdas Jarukas – 6, Mindaugas Urbonas – 5, Lukas Feoktistovas – 4, Edvinas Balčiūnas ir Lukas Sutkus – po 2 įvarčius.

„Buvo sunkios rungtynės, žaidėjai neįvykdė užduočių gynyboje, taip pat pritrūko kantrybės puolant varžovų vartus. Sakiau, kada varžovų vartus atakuotų tada, kai susikurs gerą progą, tačiau buvo daug akimirkų, kai mano komandos žaidėjai paskubėdavo mesti kamuolį į vartus. Buvo akimirkų, kai žaidėme ne kaip komanda, o po vieną. Pritrūko drausmės.

Granitiečiai daug metimų pataikė iš toli, tad mums dar reikia šlifuoti gynybos derinius, taip pat turime šiek tiek pakoreguoti ir puolimą. Žodžiu, dar yra kur padirbėti. Keli žaidėjai prie ekipos prisijungė po traumų, tad dar trūksta tarpusavio supratimo, ryšio, susižaidimo. Prieš antras pusfinalio rungtynes turime šiokį tokį psichologinį pranašumą, tačiau varžovai žais savoje aikštėje, palaikant saviems sirgaliams. Bus sunku, tačiau labai norėčiau, kad nebereikėtų grįžti į Klaipėdą žaisti trečių pusfinalio rungtynių“, - sakė „Dragūno“ treneris Miglius Astrauskas.

Pusfinalyje yra kovojama iki dviejų pergalių. Antros klaipėdiečių ir kauniečių pusfinalio rungtynės vyks balandžio 27 dieną (sekmadienį) Kauno sporto halėje.

Priminsime, kad „Dragūnas“ tapo šio sezono reguliaraus čempionato nugalėtoju (13 pergalių, 1 lygiosios, 2 pralaimėjimai), o „Granito-Gajos-Kario“ atstovai liko penkti (9 pergalės, 7 pralaimėjimai).

Pajūrio rankininkai LRL reguliariame čempionate abu kartus įveikė Kauno ekipą: 2013 metų spalio 16 dieną Kaune rezultatu 31:22 ir 2014 metų vasario 2 dieną Klaipėdoje rezultatu 28:26.

„Granito-Gajos-Kario“ rankininkai išeikvojo daug jėgų ketvirtfinalio dvikovoje su Varėnos „Ūla“. Šioms ekipoms išsiaiškinti nugalėtoją prireikė net trejų rungtynių. Visgi seriją rezultatu 2:1 laimėjo kauniečiai.

Pirmos ketvirtfinalio serijos rungtynės Kaune baigėsi granitiečių pergale – 26:21, antrose rungtynėse varėniškiai namuose jau atsirevanšavo 23:16, o lemiamos trečios ketvirtfinalio serijos rungtynės Varėnoje jau baigėsi kauniečių triumfu – 28:21.

Taigi, taip iš čempionato buvo eliminuoti šiemet daug ambicijų turėję ir LRT Didžiąją rankinio taurę iškovoję „Ūlos“ rankininkai.

Daug lengviau kelialapį į pusfinalį iškovojo „Dragūnas“, dukart 32:17 ir 29:22 nugalėjęs Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ atstovus.

Alytiškiai namuose neatsilaikė prieš „Šviesą“

Lietuvos vicečempionai „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai pirmose pusfinalio rungtynėse savoje aikštėje rezultatu 27:31 (11:16) nusileido Vilniaus VHC „Šviesai“. Vilniečiai nuo dvikovos pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas ir pirmavo (3:1, 6:3, 12:7). Pirmą kėlinį jie baigė 5 įvarčių persvara - 16:11.

Alytiškiai antrą kėlinį pradėjo geriau ir 47-ą dvikovos minutę išlygino rezultatą – 21:21, tačiau nesutriko ir VHC „Šviesa“, kuri vėl šoktelėjo į priekį (26:23) ir pergalės iš rankų jau nepaleido.

Vilniaus komandą į pergalę vedė Vaidas Trainavičius, įmetęs 10 įvarčių, po 5 pelnė Valdas Drabavičius, Tadas Jurelevičius ir Domantas Čuplinskas, po 2 – Skirmantas Plėta, Artūras Švilpa ir Tomas Bernatavičius.

Alytiškių gretose išsiskyrė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 9 įvarčius (4 iš 7 m), Irmantas Asakavičius pasiekė 7, Linas Paliušis – 4, Robertas Paužuolis – 3, Rokas Lastauskas, Aurelijus Sabonis ir Žygimantas Micevičius – po 1 įvartį.

Antros šių ekipų pusfinalio serijos rungtynės vyks balandžio 26-ą dieną (šeštadienį) 18 val. Vilniuje.

„Rungtynės buvo labai banguotos, abi komandos darė labai daug klaidų, turbūt tai dėl įtampos, nervų. Vilniaus komanda žaidė truputį greičiau ir dėl greitų kontratakų pavyko laimėti šias rungtynes. Gerai vyrai gynėsi, o alytiškiai, mano manymu, šįkart žaidė per lėtai. Norint pasiekti pergalę, reikia žaisti greičiau. Išskirti iš savo vyrų negaliu nieko, visi atidavė savo jėgas, kovojo. Alytuje laimėti rungtynes ne visada pavyksta. Reguliaraus čempionato rungtynes mes Alytuje beviltiškai pralaimėjome. Mes gerai pasiruošėme šioms rungtynėms. Antros pusfinalio rungtynės, manau, bus dar sunkesnės“, - teigė „Šviesos“ treneris Antanas Taraškevičius.

„Šįkart padarėme per daug klaidų. Galima sakyti, kad rungtynes nulėmė prastai sužaistas pirmas kėlinys. Po pirmo kėlinio dar atsirado proga pakreipti rungtynių eigą savo naudai, buvome pasiviję varžovus, bet iki persilaužimo pritrūko jėgų. Na, o savaitgalį laukia kova Vilniuje, bus labai sunku iškovoti pergalę, bet mes stengsimės“, žadėjo „Almeidos-Stronglaso“ treneris Eugenijus Gimbutas.

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate šios ekipos pasidalijo po vieną pergalę: 2013 metų spalio 19 dieną pergalę Vilniuje minimaliu skirtumu iškovojo VHC „Šviesa“ (25:24), o 2014 metų vasario 8 dieną alytiškiai savoje aikštėje atsirevanšavo su kaupu – 32:26.

LRL reguliariame čempionate alytiškiai užėmė antrą vietą (11 pergalių, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai), o vilniečiai – trečią vietą (11 pergalių, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai).

Alytiškiai kelialapį į LRL pusfinalį iškovojo dukart nugalėję Kauno „LSU-Lūšies“ ekipą (Kaune rezultatu 32:22, Alytuje – 21:16).

VHC „Šviesa“ ketvirtfinalyje du kartus įveikė kitą sostinės ekipą – HC „Vilnių“. Pirma dvikova savoje aikštėje baigėsi rezultatu 32:26, o antra svečiuose – 27:15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)