Ingredientai
Pankolio sėklos
žiupsnelis
Anyžiai
vnt.
Dilgėlės
sauja
Svogūnų laiškai smulkinti
1
šaukštas
Sviestas
2
šaukšteliai
Miltai
2
šaukšteliai
Kiaušiniai
2
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Kai virsite sultinį, įdėkite į jį žiupsnelį pankolių sėklų ir anyžio žvaigždę.
Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite miltus ir maišydami kepinkite kol neliks žalių miltų kvapo.
Dilgėlės nuplikykite ir susmulkinkite.
Sudėkite į sultinį kepintus miltus, gerai išmaišykite ir užvirkite, sudėkite dilgėles ir pavirkite kelias minutes.
Kiaušiniams užkaiskite vandenį, įpilkite į jį šiek tiek druskos, šlakelį acto ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą, suleiskite kiaušinius be lukšto ir virkite 3-4 minutes. Kad būtų patogiau, galite kiaušinį įmušti į mažą indelį ir iš indelio staigiu judesiu įleisti į verdantį vandenį.
Patiekite sriubą su kiaušiniu virtu marškinėliuose, pabarstykite svogūnų laiškais ir pipirais.
Atsiliepimai