Lietuvių sąskaitoje kol kas - dvi pergalės ir vienas pralaimėjimas. Pirmą turnyro dieną mūsiškiai 4:0 įveikė Olandiją, bet antrame ture 2:3 pralaimėjo Lenkijai.

Lietuvos rinktinė prieš britus pirmavo, kai 4-os minutės pabaigoje pirmą įvartį pelnė Arnoldas Bosas. Antro kėlinio pradžioje Robertas Dowdas išlygino skirtumą. 32-ą minutę Lietuvos rinktinės kapitonas Dainius Zubrus įmušė antrą įvartį, kuris ir tapo pergalingu.

Rezultatas:

Lietuva 2 - 1 Didžioji Britanija

3:59' Arnoldas Bosas [1 - 0]
24:41' Robert Dowd [1 - 1]
31:06' Dainius Zubrus [2 - 1]

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys. Jau pirmą minutę Nerijus Ališauskas galėjo pelnyti įvartį. Dvikovos pradžioje iniciatyva priklausė lietuviams. 5-ą minutę Dainius Zubrus pradėjo mūsiškių derinį dešiniame krašte, tiksliai perdavė ritulį link vartų ir Arnoldas Bosas pelnė pirmą įvartį - 1:0. Vėliau Lietuvos ekipa likvidavo varžovų kiekybinį pranašumą. Kelias minutes lietuviai praleido savo gynybos zonoje. 7-ą min. Šarūnas Kuliečius sukėlė pavojų prie britų vartų.

Netrukus dėl techninių kliūčių (borto vartų tvirtumo) rungtynės buvo sustabdytos beveik 15 minučių. Po priverstinės pertraukos aktyvesni buvo britai. Donatas Kumeliauskas buvo išvytas 2 min. už gana abejotiną pražangą. Tačiau įvartį galėjo pelnyti mūsiškiai. 16-ą min. Pijus Rulevičius paguldė priešininkų vartininką, bet nepataikė į tuščius vartus. Po pirmo kėlinio Lietuvos rinktinė pirmavo 1:0.

Antras kėlinys. Jis prasidėjo lietuvių smūgiu į varžovų vartus. Tačiau nuo 5-os min. britai tiesiog užgulė Lietuvos rinktinę jos gynybos zonoje, bet puikiai rungtyniavo vartininkas Mantas Armalis. Vis dėlto netrukus Robertas Dowdas išlygino skirtumą - 1:1. Lyg to būtų maža, ant nubaustųjų suolelio dar atsidūrė A. Bosas. Lietuviai ne tik atsigynė, bet ir patys dukart iš eilės įgijo kiekybinę persvarą. 9-ą minutę D. Zubrus išnaudojo pranašumą iš arti įmetė antrą įvartį - 2:1. Netrukus dviejų puikių progų neišnaudojo P. Rulevičius, D. Kulevičius ir Darius Pliskauskas (daugumoje). Kėlinio pabaigoje 2 min. iš aikštės buvo išvytas D. Zubrus, kuris ant prasižengusiųjų suolo pradės ir trečią kėlinį. Po 40 min. mūšio Lietuva pirmavo 2:1.

Trečias kėlinys. Lietuviai greitai įgijo kiekybinę persvarą, bet jos realizuoti nepavyko. Po kelių minučių lietuviai vėl puolė penki prieš keturis, bet ir vėl nerezultatyviai. Vyko lygi ir atkakli kova. A. Bosas už tyčia išmestą ritulį gavo 2 baudos minutes, bet ir mūsiškiai apsigynė. Abiejų rinktinių žaidėjai pradėjo dažniau prasižengti, bet kiekybinės persvaros niekam nepavykdavo realizuoti.
Likus 4:44 min. lietuvis D. Pliskauskas prasižengė ir gavo 2 baudos minutes. Mūsiškiai neutralizavo šį pavojų. Likus 2 min. M. Armalis atrėmė labai pavojingą R. Dowdo smūgį, kai britas iššoko vienas prieš lietuvių vartininką. Britai užspaudė čempionato šeimininkus ir likus 1 minutei pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju. D. Kumeliauskas perėmė ritulį ir smūgiavo į tuščius svečių vartus, bet juos išgelbėjo virpstas. Sirena užklupo Didžiosios Britanijos rinktinę atakoje, bet Lietuva iškovojo antrą pergalę čempionate - 2:1.

Kituose mačuose - lenkų ir kroatų pergalės

Kitame trečio turo mače trečią pergalę iš eilės iškovojo bei vienvalde lyderė tapo Lenkijos (9 tšk.) rinktinė. Trečiadienį Lenkijos ledo ritulininkai 5:1 nugalėjo trečią nesėkmę iš eilės patyrusią bei autsaidere tapusią Olandijos ekipą.

Kroatijos ledo ritulininkai tik po baudinių serijos 4:3 įveikė pirmą tašką iškovojusią bei penktoje pozicijoje likusią Rumunijos ekipą, kuri likus pusseptintos minutės iki trečio kėlinio pabaigos dar pirmavo 3:1.

I diviziono B grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po pratęsimo, pralaimėjimai po pratęsimo, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Lenkija3300015:39
2.Kroatija3210012:38
3.Lietuva320018:46
4.Didžioji Britanija310025:73
5.Rumunija300124:150
6.Olandija300031:130

Pirmą vietą turnyre užėmusi komanda iškovos kelialapį į I diviziono A grupę, o paskutine likusi ekipa iškris į II divizioną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (293)