Nors tyrimas dėl dopingo skandalo buvo baigtas dar 2013 metų gruodžio mėnesį, galutinis nuosprendis buvo paskelbtas tik 2014-ų balandžio 22-ą dieną. Kitas L. Armstrongo atstovautos „Radioshack“ komandos treneris Jose „Pepe“ Marti ir ekipos daktaras Pedro Celaya diskvalifikuoti 8-eriems metams.

J. Bruyneelis savo komentare apgailestavo tik dėl to, kad buvo pagautas.

„Aš nediskutuoju, kad yra kai kurie mano karjeros momentai, kaip aš manau, galėjo susiklostyti ir kitaip. Tačiau keli iš mūsų buvo pasirinkti, kaip atpirkimo ožiai už visą to laikmečio dviračių sporto kartą“.

„Kiekvienas liudininkas pabrėžė, kad J. Bruyneelis organizavo dopingo įsigijimą, padėjo jį platinti ir drąsino draudžiamus preparatus vartoti sportininkus“, - teigia kovotojai su dopingu.

J. Bruyneelis buvo diskvalifikuotas ilgesniam negu tradiciniam 4-erių metų laikotarpiui, nes jo vaidmuo šiame dopingo skandale buvo didžiausia.

Dviratininkas L. Armstrongas už dopingo vartojimą neteko savo septynių „Tour de France“ čempiono titulų. Visi sportininko pasiekimai nuo 1998 metų rugpjūčio 1 dienos buvo panaikinti, o jis diskvalifikuojamas iš visų varžybų iki gyvos galvos.

Dviratininkas laimėjo „Tour de France“ lenktynes 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 ir 2005 metais.

L. Armstrongas pasitraukė iš dviračių sporto 2005 metais, bet sugrįžo 2009 metais ir sportavo iki 2012 metų vasario.

Antidopingo agentūra nustatė, kad L. Armstrongas varžybose kovėsi negarbingai ir vartojo uždraustus preparatus eritropoetiną (EPO) bei steroidus ir atlikdavo kraujo perpylimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)