Iki akcijos „DAROM“ liko mažiau nei savaitė. Visi pasiruošę šeštadienio rytą sutvarkyti bent mažiausią lopinėlį aplink savo namus, kviečiami sekti informaciją puslapyje www.mesdarom.lt bei savo miesto  laikraščiuose, kadangi kiekviena savivaldybė šią akciją organizuoja savitai.

Beveik visoje šalyje „DAROM“  skiriamasis ženklas bus raudoni maišai, kuriuos parūpino Aplinkos ministerija (išskyrus Kauno miesto – žali, Klaipėdos – juodi maišai). Pirštinėmis šiukšlių rinkimui žmonės raginami pasirūpinti patys.
Citata
Jeigu inicijuojate teritorijos tvarkymą savarankiškai - tuomet pasirūpinkite ir atliekų išvežimu. Už savavališkai „įkurtus“ tvarkymo taškus organizatoriai neatsako. „DAROM“ patruliai prižiūrės tvarkymo taškus, kad į juos nebūtų vežamos atliekos iš kitų taškų ar privačių teritorijų.

Džiaugiantis užplūdusia pavasariška šiluma po aplinkos švarinimo akcijos planuojamos masinės iškylos gamtoje. Visoje šalyje piknikai vyks nuo 13 val. Vilniuje toks piknikas vyks pramogų nuotykių parke UNO Park (Antakalnis, Lizdeikos g.), Kaune - 7-ąjame forte, Klaipėdoje – bendrovės „Fortum Klaipėda“ teritorijoje.

Taip pat palaikantys akcijos idėją raginami socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje užsidėti akcijos „DAROM“ simbolinį ženkliuką. Tikimąsi, jog televizijų laidų vedėjai, žymūs visuomenės veikėjai bei politikai gamtos švarinimo akcijos ženkliukus segės viešumoje, taip primindami, jog iki akcijos „DAROM“ liko mažiau nei savaitė.

Ši akcija – tai ne tik masinis aplinkos švarinimo būdas. „DAROM“ akcijos metu skatinama aktyvi savanorystė, bendruomeniškumo bei socialinės atsakomybės jausmas.

Tvarkymosi taškus galite rasti ŠIOJE NUORODOJE. Sąraše neradę savo mėgiamos poilsio vietos nenusiminkite. Pasirinkite artimiausią tvarkytiną teritoriją, nes tik iš nurodytų taškų bus išvežamos atliekos.

Jeigu inicijuojate teritorijos tvarkymą savarankiškai - tuomet pasirūpinkite ir atliekų išvežimu. Už  savavališkai „įkurtus“ tvarkymo taškus organizatoriai neatsako. „DAROM“ patruliai prižiūrės tvarkymo taškus, kad į juos nebūtų vežamos atliekos iš kitų taškų ar privačių teritorijų.

„DAROM“ akcija vyks balandžio 26 d. 10 val. visose Lietuvoje.