Rezultatą kurioziniu įvarčiu 44-ą minutę nuo beveik aikštės vidurio išlygino Aivaras Bagočius. Šiame epizode uostamiesčio ekipos vartininkas Mindaugas Malinauskas neapdairiai išbėgo iš vartų ir iš toli pasiųstas kamuolys jį tiesiog peršoko ir įskriejo į tinklą.

Atlantas“ su 14 taškų pakilo į ketvirtą turnyro lentelės vietą, o Pakruojo komanda turi vienu tašku mažiau ir yra vienu laipteliu žemiau už klaipėdiečius.

Rezultatas:

„Kruoja“ 1 - 1 „Atlantas“

7' Rokas Krušnauskas [0 - 1]
44' Aivaras Bagočius [1 - 1]

Rungtynių eiga

Pačioje rungtynių pradžioje, 7-ą minutę, klaipėdiečiai išsiveržė į priekį. Prie aukšto perdavimo pirmas suskubo pirmą kartą starto sudėtyje pasirodęs puolėjas R. Krušnauskas. Jaunasis žaidėjas aplenkė jam į „atlapus bandžiusį kibti“ gynėjus ir vartininką Artūrą Vaičulį.

Aikštės kokybė ir vis stiprėjantis vėjas neleido futbolininkams pademonstruoti techniško futbolo, vyravo kieta kova aikštės viduryje, taip pat buvo daug techninio broko.

Tačiau kartą „Atlantas“ sugebėjo labai pavojingai pagrasinti šeimininkų vartams. Po aštraus Andriaus Jokšo perdavimo, atakos smaigalyje atsidūrė įvarčio autorius R. Krušnauskas, bet šio puolėjo galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį.

Pačioje pirmo kėlinio pabaigoje klaipėdiečiams labai nepasisekė, antrose rungtynėse iš eilės klaidą padarė „Atlanto“ vartininkas M. Malinauskas. Šį kartą vartų sargas nenuspėjo kamuolio skriejimo trajektorijos, kai perdavimą iš tolimos distancijos atliko A. Bagočius. Dėl kietos dangos kamuolys tiesiog peršoko svečių žaidėją.

Antrame kėlinyje abi komandos labai pavojingų išpuolių nesukūrė, stiprus vėjas neleido žiūrovams išvysti gražaus futbolo. Nors rungtynių kulminacijoje „Atlantas“ atliko keletą aštresnių atakų ir mėgino pasižymėti standartinių padėčių metu, tačiau galimybės buvo nerealizuotos.

Vis tik paskutinis žodis priklausė „Kruojai“. Po aštraus Nerijaus Mačiulio perdavimo į baudos aikštelę pavojingai virš vartų smūgiavo šeimininkų puolėjas Ričardas Beniušis.

„Kruoja“: A. Vaičulis, S. Nieminenas, V. Pocevičius, A. Skroblas, D. Strockis, J. Thome, V. Bedoidze (64 min. N. Mačiulis), T. Eliošius (92 min. A. Arlauskas), R. Veževičius, A. Bagočius (77 min. D. Jankauskas), R. Beniušis.

„Atlantas“: M. Malinauskas, M. Beneta, K. Gnedojus, A. Jokšas, M. Kazlauskas, E. Žarskis, A. Bartkus, J. Kirilovas (74 min. S. Rakauskas), O. Verbickas, D. Virkšas (72 min. G. Kruša), R. Krušnauskas.

„Dainava“ įmušė pirmą sezono įvartį, bet buvo sutriuškinta „Trakų“ ekipos

Kitose antradienio rungtynėse Alytaus „Dainava“ namuose 1:7 (0:2) pralaimėjo Trakų FK „Trakams“. Alytiškiai įmušė pirmą įvartį čempionate, kai 61-ą minutę 11 metrų baudinį realizavo Nerijus Kavaliauskas. Trakiškių gretose po du kartus pasižymėjo Vytautas Lukša, baltarusis Dmitryjus Kovbas ir Tadas Labukas, vieną įvartį įmušė Linas Klimavičius.

FK „Trakai“ iškovojo ketvirtą pergalę ir su 15 taškų pakilo į trečią vietą. „Dainava“ lieka beviltiška A lygos autsaidere (0 taškų, įvarčių santykis - 1:49).

Rezultatas:

„Dainava“ 1 - 7 FK „Trakai“

26' Tadas Labukas [0 - 1]
35' Dmitryj Kovb [0 - 2]
61' Nerijus Kavaliauskas [1 - 2] (iš 11 metrų baudinio)
65' Dmitryj Kovb [1 - 3]
71' Vytautas Lukša [1 - 4]
78' Vytautas Lukša [1 - 5]
83' Tadas Labukas [1 - 6]
85' Linas Klimavičius [1 - 7]

„Dainava“: Donatas Mikučionis, Ervinas Chvesko, Andrius Genevičius, Tadas Gustaitis, Nerijus Kavaliauskas, Ignas Keldušis, Deividas Kumeta, Teisis Leskauskas, Rytis Padegimas, Kęstutis Balčiūnas, Renaldas Stankevičius.

„Trakai“: Paulius Grybauskas, Linas Klimavičius, Besiki Amašukeli, Darius Cibulskas, Jurijus Kendyšas, Rokas Masenzovas, Darius Miceika, Ronaldas Solominas, Tadas Labukas, Vytautas Lukša, Dmitryjus Kovbas.

Rungtynių eiga:

Nuo dvikovos pradžios užgulę autsaiderių vartus, trakiškiai pirmą pavojingą momentą sukūrė 14-ą rungtynių minutę, kai po juvelyrinio V. Lukšos perdavimo smūgiu galva į virpstą smūgiavo Dmitrijus Kovbas. Puolėjas apmaudžiai prašoko pro į aikštę grįžusį kamuolį, o prie jo suskubę „Dainavos“ gynėjai pavojų likvidavo.

Į „Trakų“ vartus po traumos sugrįžęs Paulius Grybauskas nuobodžiavo visą pirmą kėlinį ir į žaidimą įsijungė vos kartą, kai nesunkiai pagavo kamuolį po komandos draugų pražangos 17-ą minutę.

Svečiai privalėjo išsiveržti į priekį po be priežiūros palikto Ronaldo Solomino smūgio galva. Donatas Mikučionis tik akimis palydėjo link vartų skriejantį kamuolį. Alytiškių laimei, saugas į vartus nepataikė.

Kantriai laukę varžovų klaidų, kėlinio viduryje „Trakai“ milžinišką persvarą pavertė pirmu įvarčiu. Įžaidus kampinį, B. Amašukelis pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, čia jį nežymiai lietė ir į vartų kampą nukreipė Tadas Labukas.

36-ą minutę į „Dainavos“ vartus krito antrasis įvartis. V. Lukša ilgu perdavimu į dešinį kraštą surado Darių Cibulską. Gynėjas galva įmetė kamuolį į baudos aikštelę, kur jį į vartus labai efektingu smūgiu per save pabandė nukreipti Darius Miceika. Smūgiui nepavykus, pirmas prie kamuolio atsidūrė D. Kovbas ir stipriu smūgiu pasiuntė į vartų tinklą, pelnydamas pirmą savo įvartį sezone.

T. Labukas buvo labai arti dublio 42-ą minutę. Po aštraus V. Lukšos perdavimo puolėjas išbėgo vienas prieš „Dainavos“ vartininką, tačiau ataką nutraukė laiku vartus palikęs ir drąsiai po varžovo kojomis kritęs D .Mikučionis.

Antro kėlinio pradžioje porą išpuolių surengė „Dainava“, susilaukusi gausių plojimų. Iš pradžių Kęstutis Balčiūnas smūgiavo virš vartų, vėliau Teisio Leskausko į vartų stačiakampį pasiųstą kamuolį sugavo P. Grybauskas.

52-ą minutę į aikštės šeimininkų vartus krito dar vienas įvartis. Po gražios atakos B .Amašukelis įsiveržė į baudos aikštelę, atmetė kamuolį D. Miceikai, šio perdavimą iš poros metrų „uždarė“ D. Kovbas, tačiau teisėjo asistentas pakėlė vėliavėlę, fiksuodamas nuošalę ir susilaukdamas ne pačių gražiausių futbolininko žodžių.

Po dviejų minučių legionierius iš Baltarusijos įsiveržė į baudos aikštelę, bet jo smūgį į kampinį nukreipė puikią reakciją pademonstravęs D. Mikučionis. „Dainavos“ vartininkas komandą išgelbėjo ir kitos „Trakų“ atakos metu, kai sugebėjo atremti D. Kovbo į vartus pasiųstą kamuolį po Roko Masenzovo perdavimo iš kairės.

60-ą minutę Alytaus stadionas sprogo ovacijomis, nes po atsipalaidavusių svečių klaidos baudos aikštelėje D. Miceika pargriovė Rytį Padegimą. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, o trakiškiui parodė geltoną kortelę. N. Kavaliausko smūgis nuo 11 metrų žymos nebuvo idealus, P. Grybauskas kamuolį lietė, tačiau jis vis tiek suspurdėjo vartų tinkle.

Alytiškių viltys išlyginti rezultatą ruseno vos tris minutes. Pabudę iš miego Trakų futbolininkai vėl užgulė „Dainavos“ vartus ir po V. Lukšos pakelto kampinio gražiu smūgiu galva antrą savo ir trečią komandos įvartį pelnė D. Kovbas.

Arti pirmo savo įvarčio sezone buvo ir R .Masenzovas. T. Labuko kone nuo kampinio gairelės į baudos aikštelę pažeme pasiųstą kamuolį saugas techniškai vienu lietimu pabandė nukreipti į tolimą vartų kampą, bet smūgiavo visiškai šalia virpsto.

Labai aktyviai žaidęs V. Lukša 71-ą minutę įsiveržė į baudos aikštelę kairėje pusėje, suklaidino porą gynėjų ir gražiu, apvedančiu smūgiu nukreipė kamuolį į tolimą vartų kampą, nepalikdamas D. Mikučioniui jokių šansų.

Po šešių minučių „Trakų“ saugas pasižymėjo dar kartą. Puikiu reidu perpjovęs alytiškių gynybą, V. Lukša meistriškai išvengė bandžiusio jį sustabdyti gynėjo ir pro vartininką pasiuntė kamuolį į tinklą.

83-ią minutę svečiai surengė greitą ataką. Po keitimo aikštėje pasirodęs Nerijus Astrauskas perdavimu iš kairės baudos aikštelėje surado T. Labuką, kuris stipriu smūgiu pelnė savo antrą įvartį rungtynėse.

„Dainavos“ triuškinimą taikliu smūgiu galva po kampinio baigė poros progų dvikovos pradžioje neišnaudojęs L. Klimavičius.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris963029:521
2.Banga952212:417
3.Trakai943216:1015
4.Atlantas935113:914
5.Kruoja934215:1013
6.Ekranas926114:1012
7.Sūduva932413:1411
8.Klaipėdos granitas924312:1110
9.Šiauliai921611:147
10.Dainava90091:490

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Jakubas Wilkas („Žalgiris“), Elivelto („Ekranas“) ir Ričardas Beniušis („Kruoja“) - po 5 įvarčius.