„Vilniaus baldų“ personalo direktorė Irena Pupienienė DELFI sakė, kad kol kas oficialiai negali patvirtinti informacijos apie generalinio direktoriaus žūtį, bet turima neoficiali informacija liudija, kad tai tiesa.

„Iš tiesų oficialiai patvirtinti nieko negaliu, nes tą kol kas žinau neoficialiai“, - sakė personalo direktorė.

Asociacijos „Ultrapilotų klubas“ prezidentas Eugenijus Baltrušaitis DELFI sakė, kad per anksti spėlioti, kokios nelaimės priežastys, nereikėtų, į tai atsakys tyrimas.

Jų klubo narį D. Aleksandravičių prezidentas išskyrė kaip itin atsakingą žmogų.

„Visi klubo nariai skrydžiui ruošiasi atsakingai. D. Aleksandravičius ruošdavosi, tiek skrydžio metu, visuomet elgėsi itin atsakingai ir pedantiškai. Jis išskraidęs labai daug valandų, buvo tikrai geras pilotas“, - sakė apie žuvusįjį E. Baltrušaitis.

Policijos pareigūnams buvo pranešta, kad į Trakų r., Paežerėlio k. esantį „Paluknio aerodromą“ turėjo sugrįžti dvivietis lėktuvas „VL-3“, tačiau nepasirodė.

Skraidyti mažu lėktuvėliu Paluknyje, pilotui leidimas išduotas nutolstant nedideliu atstumu nuo aerodromo. Gavus pranešimą apie lėktuvo, kuriuo skrido pilotas su vaiku, dingimą tuoj pat buvo pradėta paieška, į pagalbą pasitelkti ugniagesiai. Iki sekmadienio 6 val. ryto paieškos grupės šukavo Trakų apylinkes.

Prie paieškos grupės naktį prisijungė ir pasienio pareigūnai. Jie nemažą teritoriją žvalgė iš sraigtaspanio, tačiau aptikti nukritusio ir sudužusio lėktuvėlio jiems nepavyko. Buvo spėjama, kad lėktuvas galėjo nuskristi gerokai už leistinos ribos. Policijos pareigūnai galimą lėktuvo piloto ir jo sūnaus vietą tikrino pagal telefono siunčiamą signalą.

Ankstų rytą, 6 val., sudužusio lėktuvo nuolaužas pastebėjo savanoriškai paieškos grupėje dalyvaujantys pilotai - buvo į orą pakelti du lėktuvėliai. Vienas pilotų pamatė nuolaužas ir nurodė policijai kur eiti.

Prie upelio, esančio netoli aerodromo, rastas sudužęs lėktuvėlis VL-3. Juo skridę tėvas ir vaikas rasti žuvę.

Atvykę policijos tyrėjai išsamiai apžiūri nelaimės vietą. Aiškinamasi, kodėl nukrito lėktuvas: ar dėl kokio gedimo, ar kitų priežasčių. 

Lietuvos aeroklubo prezidentas Jonas Mažintas Lietuvos radijui sakė, kad aviacijos nelaimes dažniausiai lemia kelios priežastys.

„Manau, kad komisija, kuri tiria šitą katastrofą nustatys visas priežastis: organizacines, technines, žmogiškojo faktoriaus. Viena aišku, kad aviacijos įvykis niekada neįvyksta dėl kažkokios vienos priežasties. Netgi dėl žmogiškojo faktoriaus. Pilotas skirtas tam, kad būtų nuimti kiti pavojaus faktoriai, tam jis ir turi atitinkamą kvalifikaciją. Juo labiau, kad ant žemės yra atitinkami reglamentiniai darbai, tikrinamas orlaivis, yra numatytos skrydžio sąlygos, skrydžio maršrutas. Tai didžiulis kompleksas", - sakė J. Mažintas.

D. Aleksandravičius „Vilniaus baldų" generalinio direktoriaus pareigas eiti pradėjo nuo 2014 m. sausio 6 dienos.

Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultete inžinieriaus – ekonomisto išsilavinimą įgijęs D. Aleksandravičius nuo 2011 metų balandžio iki 2013 m. pabaigos dirbo „Lesto“ Strategijos ir vystymo tarnybos direktoriumi, buvo įmonės „Technologijų ir inovacijų centras” valdybos narys.

Anksčiau jis yra dirbęs gyvybės draudimo įmonės „MetLife Amplico“ vykdančiuoju pardavimo direktoriumi (2010 m. liepa – 2011 m. kovas), „SEB gyvybės draudimo“ valdybos nariu ir Pardavimų valdymo departamento direktoriumi (2008 m. vasaris – 2010 m. gegužė), nuo 1996 m. yra užėmęs įvairias pozicijas SEB banke.