Ingredientai

Linksmo kulinarinio projekto „Siurprizas lėkštėje“ dalyviai nuolat papasakoja dar negirdėtų istorijų. Štai stilingiausias projekto dalyvis Žilvinas Grigaitis papasakojo apie australišką delikatesą – kengūros mėsą.

Gaminimo eiga

Mums kengūros atrodo mieli padarėliai, savo sterblėje nešiojantys dar mielesnius kengūriukus, tačiau Australijoje šie gyvūnai gali būti pavojingi net gyvybei. Su jomis susidūręs žmogus gali būti apspardytas, apkandžiotas ar netgi sudraskytas. Pasirodo, australai labiau linkę, ne jomis grožėtis, o jas valgyti.

Ž. Grigaitis pasakojo, kad iš kengūrų gaminamos dešrelės, sriubos ir net mėsainiai. Teigiama, kad kengūros mėsa yra viena sveikiausių ir ypač tinkama tiems, kurie laikosi dietų, nes joje beveik nėra riebalų.

Anot Ž. Grigaičio, šią mėsą labai sunku paruošti, kadangi reikia labai trumpai kepti, o perkepus vos 30 sekundžių, mėsa tampa neįkandama. Vyras pasakojo, kad ragavo net ir kengūros uodegos sriubos: „Ši sriuba yra delikatesas, o jos paruošimas trunka visą parą, nes tiek laiko yra verdamas uodegos sultinys”.

Kadangi restorano „Soya-Asian Fusion“ šefui Valdemarui dar neteko gaminti patiekalų iš kengūrų mėsos, jis pademonstravo tai, ką sugeba geriausiai - išmokė Žilviną pasigaminti kiniškas vištienos tulpes „Ziran“.

Restoranas „Soya“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai