Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Sviestą, kiaušinius ir grietinę išplakiau iki vientisos purios masės.
Subėriau miltus, sumaišytus su druska.
Užminkiau tešlą.

Paminkiau ant miltais pabarstyto stalo, kol tešla nebelipo prie rankų (apie 5 minutes). Padalinau tešlą į 9 rutuliukus.
Pabarsčiau miltais ir padėjau šaltai 2 valandoms.
Kol tešla „ilsėjosi“, pasigaminau kremą.

Kremui pieną su vaniliniu cukrumi ir užvirinau ir nukėliau.
Sudėjau sviestą ir palikau, kad jis ištirptų piene.
Trynius iki tąsios masės išplakiau su cukrumi.
Į trynių masę susijojau miltus.

Nuolat plakant supyliau karštą pieną.
Nuolat maišydama masę pakaitinau 8 minutes, bet neužvirinau.
Masė turi sutirštėti.

Jei atsitiko taip, kad atsirado gumulėlių - perkoškit.
Iš atšalusios, bet nesušalusios ! tešlos rutuliukų iškočiojau beveik permatomus lakštus.

Išpjoviau norimo skersmens apskritimus.
Dėjau kiekvieną į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas.
Subadžiau kiekvieną tešlos apskritimą šakute, kad kepant labai neišpūslėtų.

Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 7 minutes, kol pradėjo gražiai gelsti.
Iškepusius palikau atvėsti.

Ant lygaus paviršiaus dėjau iškeptą tešlos lakštą, aptepiau kremu, vėl uždėjau iškeptą tešlos lakštą, aptepiau kremu ir taip tol, kol viską sunaudojau.

P.S reikia pasilikti šiek tiek kremo torto viršui ir kraštams aptepti bei iškeptą tešlos lakštą trupiniams.

Susluoksniavus, visą tortą aptepiau jį likusiu kremu ir apibarsčiau trupiniais, pasigamintais sutrynus paliktą keptą tešlos lakštą.
Susluoksniuotą tortą reiktų bent pusdieniui palikti pastovėti.
Papuoškite pasitelkę fantaziją :)

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai