„Velykinei šukuosenai kurti pravers visi mamos įgūdžiai – tebūna šukuosena įvairi lyg išmargintas kiaušinis.

Vienoje galvos pusėje galima supinti tradicinę ar išvirkščią kasą iš trijų, keturių, penkių sruogų, o kitoje pusėje viską surišti į kuoda, šiek tiek pašiauštą tarsi mažas viščiukas“, – patarė vaikų kirpyklos „Pukis“ meistrė Kristina, šukuodama tamsiaplaukę Liepą.

Puošniausią savo suknelę fotosesijai išsirinkusią Lukreciją šukuosenų kūrėja Džiulija pavertė tikra princese, priekyje lyg diademą supynusi kasą, ją šiek tiek pakedenusi ir nugaroje leidusi lengvai kristi garbanoms. Šukuoseną kirpėja užbaigė tarsi prieskoniais ją „pagardinusi“ smulkiais žėručiais.

„Man velykinė šukuosena siejasi su lengvumu, pavasariu. Jokių „tortų“ ant galvos – tegu garbanas kedena vėjas.

Įdomu stebėti, kiek daug mergaitėms reiškia proginė šukuosena. Kai veidrodyje jos galiausiai pamato rezultatą, išsišiepia nuo ausies iki ausies. Tuomet mažosios dar pasisukioja priešais veidrodį ir lyg norėdamos įsitikinti, kad tai – ne sapnas, švelniai švelniai perbraukia ranka savo plaukus, bijodamos ką sugadinti“, – įspūdžiais dalinosi kirpėja.

Ilgakasių galvas papuošė ryškiaspalvės puošmenos iš teminių kostiumų bei nuotaikingų aksesuarų namų „Smagi spinta“.

„Mergaičių šukuosenoms nereikia nei daug lako, nei putų, kaip šukuojant moteris. Vaikas turi išlikti vaiku.

Viską galima sutvirtinti segtukais, o smagiu akcentu gali tapti įvairiausi aksesuarai – segės, gėlės, lankeliai, galvos juostos“, – sakė kirpėja Julija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)