Velykinės bobos apačia turi būti platesnė, o viršus – siauresnis, tačiau skonis gali būti įvairus. Nors tradicinė Velykinė boba neįsivaizduojama be razinų vis daugiau kulinarų ją tobulina dedami riešutų, šokolado gabalėlių ar džiovintų vaisių.

Norint namuose išsikepti Velykų bobą reikės:

Pyragui:

Pusės kilogramo miltų
7 kiaušinių trynių
150 gramų cukraus
100 gramų sviesto
35 gramų mielių
pusės stiklinės razinų
vanilinio cukraus
100 gramų pieno

Glajui:

cukraus pudros
vandens

Eiga:

Mieles ištirpdykite šiltame piene sumaišytame su šaukštu cukraus. Į šį mišinį įsijokite dalį miltų. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Ją gerai išmaišykite ir padėkite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Kiaušinių trynius sutrinkite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Tešlai pakilus, sudėkite likusius miltus, kiaušinių masę ir gerai išminkykite.

Galiausiai supilkite lydytą sviestą, sudėkite nuplautas ir miltuose pavoliotas razinas. Tešla dar kartą išminkykite ir padėkite pakilti.

Pakilusią tešlą, dar kartą paminkykite, sudėkite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą aukštą formą. Tešlos dėkite tiek, kad ji užimtų ne daugiau kaip 1/3 formos tūrio. Kepkite 180-200 C temp. orkaitėje apie 1 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)