Ingredientai
Miltai
stiklinė
Sviestas
120
g
Druska
šaukštelis
Cukrus
1
šaukštas
Vanduo
3
šaukštai
Kiaušinio trynys
1
vnt.
Cukrus apibarstymui
žiupsnelis
Persikai
1
kg
Migdolų miltai
stiklinė
Cukraus pudra
stiklinė
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su miltais, druska, cukrumi ir vandeniu. Greitai suminkykite tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Atvėsintą tešlą iškočiokite į apskritimą, sudėkite skiltelėmis pjaustytus persikus palikdami 1,5–2 cm pločio kraštelį. Maltus migdolus sumaišykite su cukraus pudra ir apibarstykite persikus.
Užlenkite paliktos tešlos kraštelius. Aptepkite kiaušinio tryniu ir apibarstykite cukrumi.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.
Atsiliepimai