Ingredientai
Ryžiai risotto
200
g
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Baltas sausas vynas
100
ml
Jūros gėrybių rinkinys
400
g
Džiugo sūris
120
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Gaminimo eiga
1 susmulkintą svogūną su 1 skiltele česnako pakepinti nemažame kiekyje alyvuogių aliejuje giliame puode (apie 2 min.), sudėti risotto ryžius ir dar kelias minutes pakepinti. Įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Įpilti 30 g vandens ir apie tiek pat balto vyno, vandeniui išgaravus, pradėti pilti daržovių arba vištienos sultinį, tą reikia daryti 20 minučių, po vieną, du samčius, pastebėjus, kada ryžiai sugeria sultinį (apytiksliai kas dvi minutes).
18 virimo minutę sudėti jūros gerybes. (Gali būti prieš tai pakeptos keptuvėje) 20-ąją minutę nukelti nuo ugnies ir sudėti tarkuotą kietąjį sūrių (60-80 gr.). Uždengus puodą palikti pastovėti 3 minutėms.
Patiekiant galima užbarstyti tarkuoto kietojo sūrio ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi
Atsiliepimai