DELFI skaitytoja Justina pasakojo, kad automobilyje vyriškiai prie Rinktinės g. esančio darželio „Vaidilutė“ apsistojo pirmadienį.

„Nuo šio pirmadienio prie vaikų darželio „Vaidilutė“ (šalia prokuratūros) automobilyje nuleistomis padangomis, apsigyveno benamiai. Pati savo akimis mačiau kaip pirmadienį net du policijos ekipažai atvažiavo, apžiūrėjo ir išvažiavo...

Darželio auklėtojos ir net vedėja žino situaciją, bet niekas nieko negali padaryti. Kaip mama jaučiuosi nesaugi dėl vaiko, kuris žaidžia tik per tvorą nuo automobilyje gyvenančių benamių. Gal jie ir neturi piktų ketinimų, bet vis tiek yra labai neramu ir nejauku“, - pasakojo ji.

Moteris pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti apklotu automobilyje apsiklojęs žmogus.

DELFI susisiekė su darželio „Vaidilutė“ vadove Danguole Jankuviene. Ji sakė girdėjusi mamos nuogąstavimus ir juos supranta, tačiau pabrėžė, kad vaikus nuolat prižiūri auklėtojos.

D. Jankuvienė patikino, kad automobilyje gyvenantiems žmonėms du kartus buvo kviesta policija, ji pati ketvirtadienį pasikalbėjusi su ten esančiu vyru. Pasak darželio vadovės, pašnekovas jai pasakęs, kad automobilyje yra, nes laukia šeimininko ir sakęs, kad „rytoj (penktadienį – DELFI) mūsų nebus“.

Ji patikino, kad nors automobilis – ne darželio teritorijoje, visuomet atkreipiamas dėmesys į tai, kaip elgiamasi netoli jo – tarkim, duodamos pastabos rūkantiems mokiniams, kurie rodo netinkamą pavyzdį mažiesiems.

Vis dėlto, sulaikyti žmogų vien tik už tai, kad jis apsistojo automobilyje, Lietuvoje nėra teisinis pagrindas jį sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)