Ingredientai

Miltai 1 stiklinė
Grietinė 2 šaukštai
Druska žiupsnelis
Soda žiupsnelis
Grietinė 3 šaukštai
Aliejus šlakelis
Citrinos riekelė
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Puode ištirpinti sviestą. Kitame inde gerai išmaišyti miltus su druska, soda, grietine. Supilti nekarštą ištirpusį sviestą. Išdėti turinį ant lentelės bei gerai išminkyti. Uždengti tešlą servetėle ir pusvalandžiui įdėti į šaldytuvą.

Tuo metu smulkiai supjaustyti laiškinius svogūnus, apkepti juos keptuvėje. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Išimti iš šaldytuvo tešlą, ją padalinti į 2 dalis. Iškočioti 2 apskritimus. Ant pirmojo tešlos apskritimo dėti atšaldytus apkeptus svogūnus, ant jų užberti tarkuotą Džiugą, o ant viršaus užpilti su grietine išplaktą kiaušinį. Ant viršaus dėti antrąjį tešlos apskritimą, gražiai užspausti kraštelį. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti iki kol apskrus. Puošiame citrinos griežinėliu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai