Tai šaltojo laikotarpio vaisių salotos, kurios gaminamos iš įvairių džiovintų vaisių, išmirkusių obuolių sultyse, ir apibarstomos daigintais rugiais. Šias salotas ankstyvą pavasarį dažnai ruošiu pusryčiams ir patiekiu su natūraliu jogurtu. Daiginti rugiai salotoms suteikia šviežumo ir gaivumo.

Pagaminsite per 10 minučių, brinkinsite per naktį
4 asmenims

Reikės:

100 g džiovintų slyvų
100 g džiovintų persikų
100 g didelių razinų
100 g daigintų rugių
1 stiklinės obuolių sulčių
1 cinamono lazdelės

Patiekti:

natūralaus jogurto

Džiovintus vaisius nuplaunu ir nakčiai kartu su cinamono lazdele užmerkiu obuolių sultyse.

Per naktį skysčio sumažėja, vaisiai išbrinksta, tampa minkšti ir sultingi. Cinamono lazdelę išimu ir išmetu. Vaisius gausiai apibarstau daigintais rugiais, salotas išmaišau ir patiekiu užpylusi natūraliu jogurtu.

Išbandykite kitaip... Panašiai galite pasigaminti salotų su kitais džiovintais vaisiais: datulėmis, figomis, spanguolėmis, kriaušėmis. Jas pabandykite mirkyti ne obuolių sultyse, o juodojoje arbatoje ir apibarstyti kiek kitokio skonio daigintais kviečiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)