Skaudėjo koją, o pirmiausiai tikrino gerklę

„Kai aš su kojos trauma atvykau į vieno miesto ligoninės priimamąjį, tai manęs net nepasiuntė pas specialistą, t.y. pas traumatologą ir ėmėsi apžiūrėti mane (po kokių 4-5 val. laukimo) bendros praktikos gydytoja. Labai gaila, kad pavardės neįsidėmėjau...

Pradėjo pirmiausiai nuo gerklės apžiūros, konstatuodama, kad ši yra paraudusi. Kai priminiau, kad man skauda kelio sąnarį, tada manęs paprašė padaryti pritupimų. Kai pasakiau, kad tikrai negaliu to daryti, nes žinau, kad bus baisus skausmas, ji vis tiek pareikalavo...
Bandžiau pritūpti ir turėjau surikti iš skausmo. Ji net nesiūlė daryti rentgeno nuotraukos, pati turėjau pareikalauti. Padarė nuotrauką, bet ten ji nieko nepamatė. Vis dėlto ne specialistė... Taip ir išėjau nesulaukusi pagalbos, iškankinta.

Kitą dieną ieškojau pažįstamo daktaro, kuris pasiuntė daryti magnetinio rezonanso tomografiją. Pasirodo, buvo užpakalinių kryžminių raiščių įtrūkimas, o ponia daktarė pritūpimus liepė daryti, kai kojai reikėjo įtvaro ir ramybės... Ką tokie daktarai veikia ligoninėje?“, - pasakojo Ervija prisitačiusi DELFi skaitytoja.

Privati gydymo įstaiga – ne ką geresnė

Tuo metu kita DELFI skaitytoja sako, kad skirtumo į kokią gydymo įstaigą eiti – privačią ar ne, nėra skirtumo: vienaip ar kitaip pačiai tenka galvoti, kaip gydytis.

„Privačios poliklinikos ne ką geresnės. Bent savoje, kiek lankiausi, tai vis nusiviliu atmestina diagnostika, siūlomais gydymo metodais (retai siūlomos alternatyvos brukamiems vaistams). Jaunos medikės užrietę nosis jaučiasi perdėtai protingos, siunčiami chirurgai iš Kauno dėl papildomų etatų, kurie gražiai besišypsodami dar atmestiniau tikrina ir skiria neveiksmingus gydymo metodus.

Rimtesnei bėdai nutikus gaunamas siuntimas į centrinę ligoninę, kurioje jautiesi sutrukdęs daktarėms gerti kavą ar šnekučiuotis, todėl tik akies kraštu esi apžiūrimas ir stebimas, ar atnešei „lauktuvių“. Po tokių tuščių diagnozių tenka pačiam aiškintis ligos ar skausmo priežastį, taikyti sau gydymo metodus ar leisti didelius pinigus privatiems tyrimams“, - savo patirtimi apie privačias poliklinikas dalijosi Jurce prisitačiusi skaitytoja.

Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Liga“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)