Iš šios kibernetinių grėsmių baimės susikrauti gražaus pinigo nusprendė ir „Deviant Solutions“ - programėlės, sugebėjusios iškilti į pirmą populiariausių naujų mokamų programų sąrašo vietą – kūrėjai, rašo neowin.net.

Programėlės „Virus Shield“ kūrėjai tikina, kad jų kūrinys – tai antivirusinė programa, kuri „saugo jus ir jūsų asmeninę informaciją nuo žalingų virusų, piktybinių programų ir šnipinėjimo priemonių“. Ir tuo pačiu ji, esą, „Padidina telefono našumą“. Tereikia paspausti vieną mygtuką. Programėlės kūrėjai taip pat tikina, kad šios programos įtaka akumuliatoriui minimali, kad ji visiškai netrikdydama telefono veikia kitų programėlių fone. Be to, ji, esą, veikia kaip „reklamų blokavimo priemonė“, turinti apsaugoti telefono naudotojus nuo įkyrių reklamų. Dvi savaites „Play Store“ pardavinėta programėlė, kainuojanti 4 JAV dolerius, suviliojo 10 000 pirkėjų, 1700 sutiko šią programėlę įvertinti – vidutinis įvertinimas yra stulbinančios 4,5 žvaigždutės. Be to, 2607 žmonės šią programėlę rekomendavo ir kitiems žmonėms. Neabejotina, kad tokia statistika turi reikšti, jog ši programa veikia iš tiesų gerai, ar ne?

Tačiau dideliam pirkėjų nusivylimui, „Android Police“ nustatė, jog viskas, ką programėlė daro – tai raudoną kryžiuką, esą, žymintį, kad telefonas yra nesaugus, moka pakeisti raudona varnele, kuri turėtų indikuoti įrenginio saugumą. Ji nei saugo telefono, nei ieško virusų jau įrašytoje informacijų, nei ką nors blokuoja. Ir į programėlės „Nustatymų“ meniu buvo įdėta kur kas daugiau darbo nei į tikras saugumą užtikrinančias funkcijas. Šio darbo pakako, kad iš tūkstančių žmonių būtų išvilioti pinigai.

Pabandžius atsekti programėlės autorių paaiškėjo, jog tai – jau pagarsėjęs sukčius, kuris buvo užblokuotas įvairiuose forumuose, kuriuose bandė iš žmonių išvilioti įvairių interneto žaidimų virtualų „turtą“.

Dabar „Virus Shield“ programėlių parduotuvėje jau nebėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)