Pirmiausia, jo teigimu, nėra aišku, ar įvyks antrasis rinkimų turas.

„Viską lems, ar bus 50 proc. (rinkėjų – red.) aktyvumas. Jeigu 50 proc. aktyvumas bus, Dalia Grybauskaitė turi tam tikrą šansą pirmame ture laimėti, jei gaus 51 proc. balsų – maždaug tiek ji ir gauna. Bet jeigu aktyvumas bus šiek tiek mažesnis, tada įsigalioja kita formulė, (...) ir tada už ją balsuoti turėtų 67 proc., kas yra beveik neįmanoma“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė V. Gaidys.

Jis nurodė, kad 2009 metais į prezidento rinkimus atėjo balsuoti 51-52 proc. rinkėjų, 2004 metais – 48 proc., o 1993 metais rinkėjų aktyvumas siekė beveik 80 proc.

Antroji rinkimų intriga yra ta, kas rungtųsi su D. Grybauskaite – socialdemokratas Zigmantas Balčytis ar Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas. „Šiuo metu jie surenka pakankamai panašų skaičių (balsų – red.). Anksčiau tarp jų lyderiavo Z. Balčytis, bet neleidus kandidatuoti Rolandui Paksui, balsai nuėjo link A. Paulausko, į tą elektoratą. Čia yra viena iš rinkimų intrigų – kuriam geriau seksis.“

Lyginant praėjusius prezidento rinkimus 2009 metais, V. Gaidys nurodė, kad ir tada, ir dabar, buvo 7 kandidatai į prezidentus, tik D. Grybauskaitė per praėjusius rinkimus populiarumu buvo labiau atitrūkusi nuo konkurentų.

Daugiausia apklaustųjų – 40,9 proc. – nusiteikę balsuoti už dabartinę šalies vadovę, parodė kovo13-17 dieną atlikta „Vilmorus“ apklausa.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia:
http://www.ziniuradijas.lt/epizodas/2014/04/04/aktualioji-valanda/31688