Trys šio sezono sportinių batelių tendencijos: 80-90-ųjų stilius, bordo spalva bei minimalizmas.

„Iš naujo atrastas senas – tai šio sezono šūkis. Į parduotuvių lentynas grįžta 80-90-ųjų metų stiliaus sportiniai bateliai. Žinoma, tais laikais juos labiau mėgo profesionalūs sportininkai, tuo tarpu dabar – tai jau laisvalaikio avalynė, pritaikyta kasdieniniam avėjimui, – sako vieno didžiausių sporto ir laisvalaikio prekių tinklo „Sportland“ avalynės pirkimų vadybininkas Deividas Maconka. – Naują senųjų batelių įvaizdį diktuoja madingiausia šio sezono spalva – bordo. Prisideda ir dizainas, kuris išsiskiria minimalizmu: nedaug detalių, prekės ženklas labai mažas arba užmaskuotas tam, kad būtų labiau pabrėžiamas paties bato, o ne prekės ženklo išskirtinumas“.

Nors tarp labiausiai perkamų sportinių batelių spalvų vis dar išlieka „klasika“ vadinamos baltos ir juodos spalvų derinys, šį sezoną ypač madingi ryškiaspalviai bateliai. Pasak D. Maconkos, naujausiose sportinių batelių kolekcijose galima atrasti net gėlėtų batų vyrams.

„Kai kurie batai turi istoriją, kurią būtina žinoti, norint suprasti, kodėl kaina yra tokia didelė. Tokie batai yra skirti individualybėms, žmonėms nebijantiems dėmesio ir norintiems būti pastebėtais. Šių batų net pardavimų kiekiai yra sąmoningai ribojami, kad jais avėtų išskirtinės asmenybės“, – sako D. Maconka.

Visgi specialistas pabrėžia, kad svarbi ne tik graži ir stilinga batelio išvaizda, bet ir patogumas. Šiuolaikiniai batų gamintojai stengiasi žmogui sukurti maksimalų komfortą, todėl bateliai yra lengvi, sukeliantys vaikščiojimo basomis jausmą. Besirenkantiems batelius D. Maconka pataria batelį pasimatuoti ir būtinai išsirinkti geriausiai tinkantį dydį.

Taip pat reikėtų apgalvoti, kur su bateliais bus vaikščiojama: jeigu daug laiko leidžiama gamtoje, nepatariama rinktis baltų batelių, tuo tarpu daugiau vaikščiojantiems miesto gatvėmis puikiai tiks spalvoti bateliai. Apmąsčius šiuos pagrindinius aspektus, belieka įjungti vaizduotę ir išsirinkti labiausiai paties žmogaus būdą atspindinčius batelius, kad juos avėti būtų ne tik patogu, bet ir smagu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)