Ši inovacija – unikali ir pirmoji degalinių rinkoje Baltijos šalyse.

„Idėja rinkai pristatyti tokią paslaugą kilo reaguojant į klientų poreikius ir įpročius: skaičiuojama, kad Lietuvoje išmaniuosius telefonus turi daugiau nei pusė šalies gyventojų, o apie trečdalis jų naudojasi ne tik skambinimo, bet ir nuolaidų kortelių, laiko planavimo bei kitomis funkcijomis. Nuo šiol inovatyviems „Lukoil“ klientams nebereikės gaišti laiko eilėse prie kasų, o atsiskaitydami mobiliąja programėle, už degalų litrą jie mokės 10 ct pigiau. Šią paslaugą pirmiausia išbandėme keliose degalinėse Vilniuje, bet greitai ją įdiegsime visoje Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse“, – sako Vaidotas Sklenys, „Lukoil Baltija“ Degalinių valdymo ir naftos produktų Mažmeninės prekybos vadovas.

Nauja mokėjimo sistema „Lukoil“ degalinėse veikia paprastai: klientas, įsipylęs norimą degalų kiekį, išmaniajame telefone turi atsidaryti mobiliosios piniginės programėlę, nuskenuoti ant degalų kolonėlės priklijuotą QR kodą, ir, telefone sulaukęs elektroninės sąskaitos, ją apmokėti. Mokėti galima dviem būdais – per „WoraPay“ programą, kurioje priskirta standartinė kliento banko kortelė, ir per „PaySera“ (mokėjimai.lt) sąskaitą. Šiuo metu „WoraPay“ naudotis gali 1,3 mln. Lietuvos gyventojų, kurie turi kreditines arba internete veikiančias debetines mokėjimo korteles. Mobilios piniginės programėlę gali parsisiųsti visi, turintys telefonus su „Android“ ir „iOS“ operacinėmis sistemomis.

2012 m. išmaniųjų telefonų pardavimai Lietuvoje sudarė vos 37 proc. rinkos, Estijoje – apie 50 proc., Latvijoje – taip pat apie 37 proc., tuo metu Skandinavijoje – beveik 85 proc. 2013 metais išmanieji telefonai Lietuvoje užėmė jau daugiau nei 50 proc. rinkos. Kaip prognozuoja „GfK Retail and Technology Baltic“, 2017 m. išmaniųjų įrenginių skvarba mūsų šalyje priartės prie 100 proc. o tai gerokai daugiau nei sieks pasaulio vidurkis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)