Ingredientai
Žiediniai kopūstai
1
vnt.
Česnakai
3
skiltelės
Grietinė
stiklinė
Čederio sūris
120
g
Petražolės
sauja
Druska
žiupsnelis
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Kiaušiniai
2
vnt.
Porcijos: 6
Virtų bulvių keksiukų su sūriu alternatyva – žiedinių kopūstų keksiukai su čederiu. Virtų žiedinių kopūstų piurė skystesnė, nei bulvių košė, tad reikėjo kažko, kad sutvirtintų masę. Tai padarė plakti kiaušinių baltymai.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Sviestu ištepkite keksiukų formeles.
Suberkite žiedinių kopūstų žiedynus į verdantį vandenį puode, pavirkite 7 – 10 min.
Paskui nukoškite ir kartu su česnako skiltelėmis sutrinkite į piurė. Paskui sudėkite į piurė grietinę, suberkite tarkuotą čederį, petražoles, druską ir pipirus, įmuškite kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus, paskui įmaišykite juos į tešlą.
Sudėkite tešlą į keksiukų formeles, kepkite 18 – 22 min., kol apskrus.
Išimkite iš orkaitės ir iš karto patiekite.
Atsiliepimai